Huawei

Vozili smo: Audi Q3 Sportback 35 TDI S tronic S line Plus - sportaš u koži SUV-a

Audi Q3 Sp 35 TDI S tronic S line+
Audi Q3 Sp 35 TDI S tronic S line+
Audi Q3 Sp 35 TDI S tronic S line+

Audi je nedavno krenuo s prodajom svog novog SUV-a s kupeovskom linijom, modela Audi Q3 Sportback kojeg smo imali priliku provozati u privlačnom 35 TDI S tronic S line+ izdanju

Sumnje u to da je SUV trend zahvatio autoindustriju već odavno nema. Čak i proizvođači luksuznih jurilica jedan po jedan „padaju“ pred ovim trendom i redom predstavljaju SUV modele. Tako danas crossover, SUV ili (kako i sam Audi naziva Q3 Sportback) crossover SUV modele imamo u svim segmentima – od malih gradski do velikih luksuznih ili sportskih. Audi Q3 Sportback ulazi u kategoriju manjih modela te će donijeti visoku okretnost u gradu, ali i više no dovoljno prostranosti za dulja putovanja.

Kupe SUV

Prije točno godinu dana vozili smo najnoviju inačicu Audija Q3 koja nas je oduševila svojim izgledom, tehnologijom i značajnom razlikom, odnosno napretkom u odnosu na prethodni model. Za Audi Q3 Sportback kao izvedenicu tog modela stoga postavljamo letvicu odmah na početku visoko, a krećemo od izgleda. Popularizaciju kupe SUV modela napravio je BMW sa svojim modelom X6. Iako je na početku izgledao kao svojevrsni 'Frankenštajnski pothvat' spajanja sportskog kupea i terenca odnosno SUV-a, model je uspio i napravio pravu revoluciju na tržištu. Iako je dugo godina bio usamljen, proizvođači su polako počeli predstavljati svoje modele, a odgovor iz Audija stigao je u modelu Q8. Ipak, kako je riječ o vozilima visokih klasa, ovi automobili nisu pristupačni svima, a kao odgovor na to stigao je model X4 iz BMW-a, odnosno Audi Q3 Sportback. Sada kada su ovi modeli dostupniji širim masama, možemo reći kako ih sve više i viđamo na cestama. U to da ćemo Audi Q3 Sportback itekako viđati na cestama ne sumnjamo, jer izgledom riječ je o pogođenom modelu. S prednje strane Audi Q3 Sportback izgledom je isti kao svoj bratski model Q3. Donoseći veliku rešetku hladnjaka, prepoznatljiva LED svijetla i atraktivan, sportski i dinamičan izgled Audi Q3 Sportback će ostati itekako zapažen. Bočna linija i posebice izgled stražnjeg kraja u potpunosti su novi i jedinstveni za Audi Q3 Sportback. Ako niste ljubitelj „kutijastog“ izgleda SUV modela, Audi Q3 Sportback bit će pun pogodak! Skladna bočna linija s velikim kotačima od 18 cola i spuštena krovna linija prema atraktivnom zadnjem kraju djeluju daleko privlačnije od bilo kakve stražnjice standardnih SUV modela. Prepoznatljiv svjetlosni potpis, maleni spojler na krovu i veliki difuzor pri dnu bit će neodoljivi za sve one koji tragaju za sportskim izgledom. Za to je zaslužen i S line paket, pa ga svakako preporučujemo. Otvaranjem vrata dočekuje nas prostrana unutrašnjost slična kao na modelu Q3. Virtualni kokpit, veliki središnji zaslon i vrhunska kvaliteta izrade. Sjedala su sportski profilirana, udobna, a Alcantaru osim na sjedalima pronalazimo i u vratima te preko središnje armature u koju se perfektno uklopila donoseći dašak osobnosti. Virtualni kokpit ispred vozača donosi pregršt mogućnosti, kao i zaslon na središnjem grebenu, a isticati sve mogućnosti nema smisla – jednostavno lakše je reći kako Audi Q3 Sportback donosi sve one tehnologije koje danas očekujemo u vozilu više klase. Od zabave, informiranja do sigurnosti - Audi Q3 Sportback nakrcan je modernom tehnologijom. Jedan od detalja koji se pokazao od korisnim načinom primjene sve te tehnologije je pametan Start/Stop sustav. Naime, sustav preko rada prati kretanje vozila pa ne gasi motor kada je primjetno kretanje, a također ponovno aktivira motor ako primijeti kretanje vozila ispred. Pametno. 

35 TDI

Iako je Audi novu nomenklaturu svojih modela uveo još prije nekoliko godina, još je uvijek puno upitnika iznad glava vozača i kupaca. No, jednu oznaku zapamtite – to je 35 TDI. Ova brojka ispred slova TDI sada označava nekada popularni i hvaljeni 2.0 TDI sa 150 KS. U Audi Q3 Sportback motor je uparen s poslovično vrhunskim S tronic automatskim mjenjačem, a u „duetu“ pružit će vam mogućnost da Audi Q3 Sportback vozite kako god poželite – mirno i krstareći ili sportski i dinamično. Za poseban ugođaj zaslužan je i dinamični ovjes koji se prilagođava načinu vožnje. Kako svakog kupca zanima potrošnja goriva, ona je na testu bila oko 6 litara. No, Audi Q3 Sportback smo vozili dinamično, kako u gradu tako i na otvorenoj cesti, pa uz malo pažnje ova brojka može biti i niža. Testi Audi Q3 Sportback dostupan je u Auto Zubak Audi salonu u Osijeku, a cijena mu iznosi nešto preko 366 tisuća kuna. Želite li ući u Audi svijet i to još u svijet kupe SUV modela, ovo je možda jedna od najpovoljnijih ulaznica.

Foto: Marin Režić

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Audi
Audi
Audi

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.