Huawei

O nama

CroPC.netCroPC.net 2023. godine

Portal CroPC.net jedan je od prvih medija na hrvatskoj internet sceni koji se profilirao kao tech-lifestyle portal uz slogan “Tehnologija kao stil života”. CroPC redovito objavljuje zadnje novosti i trendove, ali i druge članke poput recenzija i tematskih osvrta o modernom životnom stilu, gagetima, stanovanju, tehnologijama, poslovanju, automobilima i drugim srodnim temama koje zanimaju sve koji žive u korak s današnjim tehnologijama

Da smo jedan od najboljih medija ove vrste potvrđuju i brojne domaće, ali i inozemne suradnje:

  • Američki CTA (Consumer Technology Association) koji stoji iza najvećeg svjetskog tehnološkog sajma CES u Las Vegasu, pozvao nas je dva puta na ovaj spektakularni događaj u društvu svega nekoliko drugih medija iz Hrvatske, odnosno regije.
  • Medijski smo pokrovitelj velikog broja domaćih konferencija, među kojima ističemo najveću regionalnu tehnološku konferenciju WinDays, a čiji smo medijski sponzor još od 2014. godine. Listu svih drugih medijskih pokroviteljstava pogledajte u rubrici Sponzorstva.
  • Naše objave često prenose i drugi mediji (dnevne novine, magazini, portali), a kao stalni tjedni prilog na čak dvije stranice novina Glasa Slavonije izlazimo još od 2013. godine. Također, gotovo redovno još od 2015. godine izlazimo s našim recenzijama i u magazinu za poslovne korisnike Poduzetnik.
  • S nama rade i podržavaju nas ne samo vodeći domaći, regionalni, već i svjetski brendovi i tvrtke: A1, Adriatic osiguranje, AKD, Algebra, Bosch, Comping, Huawei, Hrvatski Telekom, IBM iX, IN2, Infodom, Lenovo, Njuškalo, Samsung, Telemach, i drugi.

Naša povijest

Ideja o portalu CroPC.net krenula je još davne 2003. godine. Iza svega stajao je tada srednjoškolski učenik, a sada glavni urednik Marin Režić, po struci magistar inženjer elektrotehnike. Iako je ideja bila tu, trebalo je još pune tri godine kako bi nastao CroPC.net. Portal je službeno predstavljen i započeo s radom u nedjelju 28. svibnja 2006. godine. Ako se pitate od kud ime CroPC, ono je zapravo igra riječi Croatia (kojom smo jasno dali do znanja od kud smo i za koga pišemo) i PC (jer osobna računala smatramo izvorom svih današnjih tehnologija), dok je domena .net odabrana kao network, odnosno mreža kojom obuhvaćamo sve naše čitatelje. Kako je PC oznaka osobnog računala, tako je i naša ikona stilizirano slovo C iz našeg logotipa s pozadinom računala. Iako su računala tek dio naših tema, kako smo spomenuli, nekako smatramo da su upravo osobna računala izvorni početak svega onog tehnološkog što danas imamo. Na samom početku rada postavili smo si cilj biti drugačiji. Dok su drugi tech mediji uglavnom bili suviše specijalizirani, CroPC je odmah krenuo sa širokim obimom tema koje ćemo u narednim godinama najlakše objediniti terminom moderan životni stil.

CroPC.net 2006. godineCroPC.net 2006. godine

Tehnikalije

Izgled i tehničku podršku portala CroPC.net uvijek smo krojili sukladno trendovima. U skladu s našim tech pedigreom, sve što vidite na portalu radimo inhouse. Slika iznad prikazuje snimku portala kako je izgledao u prvoj godini svoga djelovanja, a izgled kojeg upravo sad gledate postavljen je u prosincu 2021. godine, godini u kojoj smo obilježili i 15 godina rada. Ukoliko imate želju pogledati naša prethodna izdanja, to možete učiniti na stranicama HAW-a. S tehničke strane, prve su stranice bile izrađene od nule korištenjem HTML-a, dok smo već sljedeće 2007. godine CroPC postavili na tada, a i danas iznimno popularan i raširen sustav za upravljanje sadržajima (CMS) Joomla kojeg pratimo gotovo od njegova početka postojanja. Prva inačica koju smo koristili bila je Joomla 1.5, preskočili smo samo prvu inicijalnu verziju 1.0, a CroPC od tada uvijek pokreće aktualna verzija, danas je to Joomla 5. Naravno, tu je i omanja hrpa raznih dodataka, komponenti, modula, prilagođena tema. Kad smo kod izgleda, on je naravno responzivan. Inače, važnost responzivnog dizajna prepoznali smo još od samih početaka raširenog mobilnog surfanja, a prvu mobile-friendly temu imali smo još 2012. godine.

Tiskano izadnje - Glas Slavonije

Od veljače 2013. godine CroPC.net ima i svoje tiskano izdanje u sklopu dnevnih novina Glas Slavonije, koje su ujedno najčitanije regionalne novine Slavonije i Baranje. S obzirom kako smo mi jedini tech medij iz istočne Hrvatske, ova suradnja bila je prirodna, a njen plod je taj da na tjednoj bazi CroPC.net u tiskanom izdanju donosi najnovija zbivanja, testove uređaja i druge zanimljive sadržaje na dvije stranice novina, svakog petka.

Pored novina Glas Slavonije, naše recenzije redovito se objavljuju i u magazinu Poduzetnik.

Vaš doprinos

Od samih početaka čitatelji su nam na prvom mjestu, najvažnija karika u radu svakog medija. Iz tih razloga, portal CroPC.net se za cijelo ovo vrijeme uvijek prilagođavao svojim čitateljima. Ukoliko imate kakav prijedlog, pohvalu, kritiku, ili nam se jednostavno želite javiti, slobodno to učinite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

CroPC.net Preporuka

Neki od uređaja koje testiramo, a koji nas se na neki način posebno dojme, dobivaju našu preporuku. Zaslužiti našu preporuku proizvod ili usluga mogu po više kriterija: kao najbolji testiran uređaj u određenoj kategoriji, kao naš izbor, kao best-buy odabir, kao inovativan uređaj. Sve takve uređaje jasno ćemo preporučiti te dodatno na fotografiji istaknuti bedž preporuke. Slika ispod prikazuje bedž aktualan u 2023. godini.

CroPC.net preporuka

Impressum

Naslov publikacije: CroPC.net

Domena: www.cropc.net

Osvježavanje: svakodnevno

Osnivač i glavni urednik: Marin Režić, mag.ing.el.

Stalni suradnici: Marko Režić, mag.educ.geogr.

Alumni i povremeni suradnici: Sanja Ledinek, Goran Sretenoski, Igor Godanj, Sava Nikić, i drugi.

ISSN: 1846-8675

Izdavač: Režić, obrt za web i marketing

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.