| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Logitech G560 – šareni zemljotres - CroPC.net

Test: Logitech G560 – šareni zemljotres

Logitech G560 potpisuje planetarno popularan i među igračima cijenjen G odjel Logitecha

Na test smo dobili jedne od ponajboljih igraćih zvučnika, Logitech G560 koje krase iznimna snaga, ali i efektno RGB osvjetljenje

Logitech kao proizvođač računalne periferije, izuzetno je cijenjen i kao proizvođač audio opreme. Od vrhunskih višekanalnih setova koja su u prošlosti, ali i danas san mnogih, pa do slušalica headsetova za koje se često odlučuju oni koje traže samo najbolje. Na test nam je pak stigla poslastica koja će (ako već nije) postati san svakog igrača.

Moćnih 120 W

Dakle, Logitech G560 potpisuje planetarno popularan i među igračima cijenjen G odjel Logitecha. Ovo znači samo jedno – ovaj proizvod orijentiran je za igrače. Kako smo već te puno puta konstatirali, igraća oprema mora ponuditi ono nešto posebno. Igrači često traže nešto snažno, nešto moćno, vizualno atraktivno i uz poneki poseban efekt. Sve to je ima, pa i nudi više od toga Logitech G560. Zvučnici dolaze kompaktno zapakirani u kutiji koja krije dva satelita te niskotonsku (subwoofer) jedinicu. Povezivanje je izvedeno pomoću posebnih serijskih konektora. Kako jednog, tako i drugog satelita, dok je za audio ulaz na raspolaganju klasični 3,5-milimetarski AUX, Bluetooth te USB. Dakle, kako je tu USB ulaz, Logitech G560 dolaze sa vlastiti DAC-om. Preporuka je svakako povezati računalo i zvučnike preko USB-a, zašto otkrivamo nešto kasnije. Za povezivanje drugih uređaja može poslužiti AUX ulaz, dok za pametni telefon tu je Bluetooth. Sateliti su izrađeni od kvalitetne i čvrste plastike, dok je niskotonska jedinica izrađena od neke vrste drveta. Sve skupa, kao što smo i očekivali, djeluje odlično i ulijeva povjerenje u dugotrajnost. Postavljanje je gotovo za svega nekoliko minuta i spremni smo za rad. Povezivanje s računalom izvodimo priloženim USB kabelom, a na računalo dodatno instaliramo Logitech Gaming Sofware. 

Ovi zvučnici dolaze s RGB osvjetljenjem

Potresni bas

Po uključivanju Logitech G560 dočekuje nas prvo „wow“ iznenađenje. Naime, ovi zvučnici dolaze s RGB osvjetljenjem. Dakle, nijansu, intenzitet, boju, efekte svjetla sve možete podesiti pomoću priloženog softvera, a za rad je nužno povezivanje USB-om. Međutim, najbolja mogućnost nam je uzimanje nijansa boje zaslona. Ova mogućnost funkcionira poprilično dobro, iako nije precizna kao primjerice ambijentalno osvjetljenje nekih televizora, sasvim je efektna i zadovoljiti će brojne. Dok se još divimo svjetlima puštamo prvu pjesmu i onda šok. Logitech G560 je toliko glasan uz toliko intenzivan bas da sigurno više od 25% njegove snage neće koristiti u normalnim uvjetima. Iako nudi deklariranih 120 W, Logitech G560 zvuči kao da nudi barem dvostruko više. Posebno izražen i dominantan je bas, pa ako ste ljubitelji zemljotresa i volite osjetiti bas unutar vaših organa, onda je ovo nešto za vas. Kako je zvučnik postavljen s donje strane uz promjer od 16,5 cm nudi posebno udarne niske tonove, pa valja pripaziti i na susjede ispod vas ako ste u zgradi. Nama je ipak bas bio malo previše izražen pa smo se poigrali ekvalizatorom. Zgodna mogućnost je i što ovi zvučnici podržavaju DTS:X sustav obrade zvuka. U najkraćem opisu, ova tehnologija omogućava virtualno stvaranje surround zvuka, dakle zvuka iz svih okruženja što će cijeniti igrači. Zanimljivo je i što uključivanjem DTS:X obrade zvuka, bas postaje nešto ublaženiji, no i dalje izuzetno moćan i intenzivan. U globalu, zvuk je poprilično dobar, uz kako smo više puta naveli posebno izražene niske tovove. No, to je i za očekivati, jer igrači će htjeti osjetiti svaki dio igre i kroz zvuk. Ako posjedujete druge Logitech G proizvode, poput miša i tipkovnice, možete postići i impresivan svjetlosni nastup. Jedina mana koju smo primijetili je neprecizna kontrola glasnoće. Naime, kako Logitech G560 imaju vlastitu obradu zvuka preko ugrađenog DAC-a, kontrola glasnoće je digitalna i povezana sa samim operacijskim sustavom. Već i najmanji pomak, s nula na primjerice jedan ili dva pojačava zvuk previše. No, nadamo se da će se to popraviti u sljedeći softverskim nadogradnjama. Ako ste igrač, tražite efektno osvjetljenje, a izraženi bas u glazbi i filmovima je ono što obožavate, Logitech G560 možda su najbolji izbor za vas. Uz cijenu od oko 1.900 kuna čine se kao razumna kupnja za ono što nude.

U globalu, zvuk je poprilično dobar, uz kako smo više puta naveli posebno izražene niske tovove

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675