| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Igrali smo: New Pokemon Snap – fotografski love na Pokemone - CroPC.net

Igrali smo: New Pokemon Snap – fotografski love na Pokemone

New Pokemon Snap
New Pokemon Snap
New Pokemon Snap

Tražite li igru u kojoj će te doslovno uživati i bez napora ju igrati, onda je New Pokemon Snap pravi predstavnik te kategorije

Današnja ponuda igra zaista je bogata. U većini igara glavni akter bori se protiv neprijatelja, utrkuje, prolazi razne levele, napreduje i općenito od igrača zahtijeva veći ili manji angažman. Međutim, koliko god takve akcijske i ine igre bile zabavne, ponekad poželimo neku igru u kojoj ćemo samo uživati. Bez straha hoće li nas netko napasti, igra koju ćemo igrati bez fizičkog i umnog napora. Upravo u tu kategoriju ulazi New Pokemon Snap.

Nintendo nas je iznenadio ovog proljeća i predstavio New Pokemon Snap za svoju aktualnu konzolu Nintendo Switch
Nintendo nas je iznenadio ovog proljeća i predstavio New Pokemon Snap za svoju aktualnu konzolu Nintendo Switch
Nintendo nas je iznenadio ovog proljeća i predstavio New Pokemon Snap za svoju aktualnu konzolu Nintendo Switch

Za Nintendo Switch

Ako ste malo stariji igrač, onda se zasigurno sjećate prvog izdanja Pokemon Snap. Igra je to koja je sada već davne 1999. godine izašla za tadašnji Nintendo 64. Moramo priznati, mi ju tada nismo imali prilike zaigrati, no već tada ova je igra bila svojevrsna revolucija u konceptu koji je donijela sa svojim gameplayom. Naime, osnovna ideja iza igre je fotografiranje Pokemona. Dakle, nema ovdje borbe, njihova sakupljanja, natjecanja, nego isključivo opušteno fotografiranje. Igra je tada polučila dobre rezultate, a u sveopćoj Pokemon maniji bila jedna od musthave igara svakog fana. Iako smo mislili kako nastavak ove igre vjerojatno neće doći, jer većina kao i mi smo mislili da se nema što novo ponudi, Nintendo nas je iznenadio ovog proljeća i predstavio New Pokemon Snap za svoju aktualnu konzolu Nintendo Switch. Ovog puta objeručke smo prihvatili priliku i zaigrali ovaj zanimljivi fotografski lov na Pokemone. Kao i original, tako i New Pokemon Snap predstavlja poprilično jednostavan gameplay. Igra nudi malo slobode u vidu kretanja, naš junak kreće se sa svojim brodom po zamišljenim tračnicama i prolazi kroz razne okoliše u kojima otkriva nove Pokemone. Iako se možda neobično da igra nema slobode kretanja, posebno zato što je cilj otkrivanje i fotografiranje Pokemona, kao i u originalu, ideja kretanja po unaprijed definiranoj ruti itekako ima smisla i igrača fokusira na glavnu premisu igre – fotografiranje. Cilj igre New Pokemon Snap je postići što bolje fotografije i za njih dobivamo bodove.

U New Pokemon Snap putujemo otocima nove zemlje Lental
U New Pokemon Snap putujemo otocima nove zemlje Lental
U New Pokemon Snap putujemo otocima nove zemlje Lental

Animiraj pa slikaj

Iako se na prvu može činiti suviše jednostavnim imati takav gameplay u kojem idemo po unaprijed određenoj ruti i „samo“ fotografiramo Pokemone, zapravo igra će kod igrača, a posebice fanova, probuditi veliku kreativnost, ali i omogućiti pogled na Pokenom zvijeri kakav niste imali nikada prije, možda u nekim drugim Pokemon izdanjima. U New Pokemon Snap putujemo otocima nove zemlje Lental. Kako prolazimo igru, tako se mijenja i okoliš, a sukladno njemu pronalazimo Pokemno za to tipično područje. U New Pokemon Snapu imamo samo dio cjelokupne Pokemon kolekcije za fotografirati, ali selekcija je dovoljno široka i većina igrača će biti zadovoljna odabirom Pokemona za ovu igru. Tu su nam stari favoriti poput Onixa, Tailowa i Bulbasaura, ali i Pokemoni iz novijih igara poput Sandygasta, Lycanroca i Beweara. Kako bi igra bila što zanimljivija, ali i kako se suštinski bazira na fotografiranju, Nintendo je Pokemonima ubacio novu dimenziju živopisnosti. Ako želite bolje fotke, na raspolaganju su vam razna pomagala. Možete baciti jabuku koja privlači manje Pokemone i onda iste uslikati dok ručaju. Na raspolaganju vam je i melodija koja će probuditi neke beštije, a neke će na nju čak i zaplesati. Imate mogućnost skeniranja okoline, što će vam otkriti dodatne informacije o Pokemonima u blizini. Ova radnja će neke od pobuditi, ali to je samo još jedan idealan trenutak za dobru fotku. Također možete otključati pomagalo Illumina Orb, koje osvijetli Pokemone i tako ih bolje istakne za modnu reviju. Iako se čini kako će te igru relativno brzo proći, zapravo to nije tako. Trudit će te postići što bolju fotku, nastojati napraviti neku interakciju s Pokemonima, ali i probati igrati noću kada terene koje smo prošli, možemo još jednom proći i otkriti noćna stvorenja. Ako ste fan sigurno smo u sate i sate zabave, a ako tek želite otkriti svijet Pokemona, možda je New Pokemon Snap idealan.

Ocjena: 80

Dojam: Igra koja će ponajprije privući fanove Pokemona, a za veću ocjenu nedostaje joj tek nešto malo više gameplaya.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675