Huawei

Igrali smo: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – povratak u neka bezbrižnija vremena

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Iako je već nekoliko godina s nama, igra Crash Bandicoot N. Sane Trilogy koja okuplja prve tri originalne igre popularnog kojota, dostupna je i u PlayStation Plus pretplati, pa smo iskoristili priliku zaigrati ju

Svi vlasnici PlayStation 4 ili PlayStation 5 konzole zasigurno imaju aktiviranu PlayStation Plus pretplatu. Ako se tek spremate kupiti neku od PlayStation konzola, PlayStation Plus je nešto što ćete sigurno koristiti. Pretplatnički model dostupan je već od 37 kuna mjesečno, a za taj iznos omogućeno vam je mrežno igranje, kao i pristup nemaloj stalnoj kolekciji igara, kao i onima koje se povremeno nađu unutar PlayStation Plus mreže. Mi smo našu PlayStation Plus pretplatu iskoristili za recenziju jednog klasika - Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Tri original

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy je zapravo trilogija tri izvorne Crash Bandicoot igre koje znamo i koja je u velikoj mjeri obilježila prvu PlayStation konzolu. Ako ste igrali PlayStation - igra je baš onakva kakvu ju pamtite. Svi stari leveli su tu, poznati neprijatelji su na istim mjestima, boss bitke se rješavaju na isti način i nijedan djelić igre ne djeluje strano. U skladu s obnovom izdanja, ima tu nekih sitnih dodataka, ali oni nisu nametljivi i uglavnom su opcionalni. Na primjer, umjesto Crasha možete kontrolirati i njegovu sestru Coco, naknadno možete igrati Time Trial mod, imate automatsko snimanje igre, itd. Međutim, igra je izvorni klasik pomoću kojeg će te se baš kao i mi vratiti u neka ljepša i bezbrižnija vremena. Djetinjstvo autora ovih redaka obilježile su dvije konzole – PlayStation i Super Nintendo. I dok je zaštitni znak potonje Super Mario, eru PlayStation jedinice obilježio je Crash Bandicoot. Ovaj šašavi kojot svojom vrtnjom razbija kutije i svoje neprijatelje, a skuplja jabuke i nastoji čim prije proći određeni level. Nevjerojatan je osjećaj povratka u djetinjstvo koji pruža igranje bilo kojeg od tri nastavka Crash Bandicoot serijala, a ako su i vaše devedesete godine prošlog stoljeća bile obilježene igranjem Crash Bandicoota, tada se pripremite za pravi vremeplov.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy je igra koju morate imati u svojoj kolekciji

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy je igra koju morate imati u svojoj kolekciji

Sati i sati zabave

Osjećaj igranja Crash Bandicoota jednako je zabavan kao i prije dvadeset pet godina. Dobro poznati koncept razbijanja kutija, skupljanja jabuka i prelaženja prepreka ne dosadi vam ni nakon sve tri igre. Ako sve tri igre budete igrali baš tim redom, Crash će vam kao i u svoje vrijeme iz nastavka u nastavak postati sve bolji. U jedinici npr. levele možete igrati samo linearnim slijedom, no već u dvojci možete birati između pet-šest dostupnih levela. Isto je i u trojci, koja je najraznovrsnija pa sadrži više varijacija u gameplayu – tipa ronjenje, utrkivanje i sl. Sve tri igre krasi ujednačen vizualni prikaz jer su sve rađene iz temelja,  a taj prikaz je fantastičan. No, da ne bude sve obasipano superlativima, dvije su oveće mane Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Prva je neobično dugo učitavanje. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy zaigrali smo na PlayStation 5 konzoli koja doslovno puca od snage i većinu igara učitava momentalno, no Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ima neobično duga učitavanja. Da se razumijemo, to neobično dugo je do maksimalnih 30 sekundi, no na konzoli na kojoj sve doslovno „leti“, to je neobično. Isti problemčić je i na PlayStation 4 konzoli, tako da je vjerojatno pri razvoju igre to zamišljeno tako. No, kako bilo, malo strpljenja nije na odmet. Druga stvar koja će zahtijevati privikavanje su kontrole. Naime, u dvadesetak godina od kada je izašao Crash Bandicoot, igre su se uvelike promijenile, kao i kontroliranje njima. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy stoga djeluje izuzetno neprecizno, ponekad i neočekivano, posebice kad se za igranje koristi gljiva. No, i pored ove dvije mane - Crash Bandicoot N. Sane Trilogy je igra koju morate imati u svojoj kolekciji. Ovo svakako vrijedi za one koji su nekada davno, baš kao i ja, igrali originalan serijal Crash Bandicoot. Ako ste jedna od onih osoba koja nije nikada igrala Crash Bandicoot, kupovina Crash Bandicoot N. Sane Trilogy svakako vrijedi, posebice unutar PlayStation Plus pretplate jer vam je igra već tu na raspolaganju.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

MedicoHome

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675