| | | | |

Test: Huawei FreeBuds 4i – do sad najbolje  

U doslovnom moru potpuno bežičnih slušalica Huawei FreeBuds 4i mogle bi biti idealan odabir
U doslovnom moru potpuno bežičnih slušalica Huawei FreeBuds 4i mogle bi biti idealan odabir
U doslovnom moru potpuno bežičnih slušalica Huawei FreeBuds 4i mogle bi biti idealan odabir

Potpuno bežične slušalice današnji su imperativ – ako se osvrnete oko sebe gotova da nema osobe koja ih nema, a Huawei je nedavno predstavio svog asa iz rukava koje bi mnogima mogle biti najbolji odabir, otkrivamo zašto

Današnje slušalice za mobilne telefone uglavnom viđamo u obliku potpuno bežičnih modela, često nazvanih kao True wireless slušalice ili skraćeno TWS. Ako ste i sami uputili se kupiti jedan od modela, onda ste zasigurno ostali nemalo iznenađeni velikom ponudom, kako poznatih imena, tako i onih manje poznatih. U doslovnom moru potpuno bežičnih slušalica Huawei FreeBuds 4i mogle bi biti idealan odabir.

Lijep dizajn

Huawei FreeBuds 4i slušalice stižu u malenoj kutiji u kojoj pronalazimo očekivano kabel za punjenje te samu kutijicu u kojoj su i slušalice. Vjerujemo da ste već upoznati kako spomenuta kutijica za pospremanje služi za nadopunjavanje i organizaciju slušalica te je njena uloga dosta važna. Jedan od važnijih kriterija za mnoge je i veličina te kutijice. Huawei FreeBuds 4i ovdje briljiraju jer donose malene, kompaktne dimenzije, ali i privlačan dizajn. Naime, kutijica je izrađena u obliku oblutka, rekli bismo kamenčića, a s takvim linijama lako stane u torbicu, pa i u džep jakne recimo. Pored nezgrapnih i pomalo glomaznih kutijica Huawei FreeBuds 4i će vam se odmah na prvu svidjeti. Kako bi kutijica i slušalice pratili vaš stil, dostupne su i u dvije boje: bijeloj i crnoj. Otvaranjem kutijice pronalazimo i same slušalice. Iznenadili smo se duljinom vrata slušalice, no jednom stavljene na uši, slušalice leže savršeno. Prije korištenja preporučljivo je instalirati aplikaciju Huawei AI Life kojom upravljamo slušalicama, instaliramo ažuriranja i drugo.

Aktivna borba protiv buke

Za kvalitetu zvuka pri slušanju glazbe, ali i pri telefonskim pozivima brinu se 10-mm zvučnici (dynamic driver), po dva mikrofona na svakoj sluški i ANC (Active Noise Cancellation) za borbu protiv okolne buke. Krenut ćemo od potonjeg – supresije okolne buke. Huawei FreeBuds 4i imaju iznenađujuće dobru aktivnu i pasivnu supresiju okolne buke. Naime, silikonski nastavci vrlo učinkovito sprječavaju prodor vanjske buke, a ako to nije dovoljno tu je i ANC. Upravo ANC je drugo iznenađenje jer zaista dobro uklanja okolne šumove i buku, posebice promet. Na raspolaganju je tri stupnja supresije buke – isključeno, uključeno i takozvani način svjesnost koji propušta neke od bitnih zvukova. Kvaliteta zvuka je zadovoljavajuće, a posebno su nas se dojmili snažni duboki tonovi. Slušalice su osjetljive na dodir, pa tako tapkanje po njima omogućava pauziranje, javljanje na poziv i slično. Možebitni nedostatak je automatsko pauziranje sadržaja kada se slušalice izvade iz uha.

Izdržljiva baterija

Huawei FreeBuds 4i deklarirano omogućavaju do 10 sati uživanja u glazbi, što znači da slušalice, odnosno kutijica dugo neće vidjeti punjač. Kada energije zatreba, kutijica se puni preko USB-C konektora, a to znači preko svakog punjača za pametni telefon. Sama kutijica nudi kapacitet za punjenje slušalica preko dva puta, tako da ako idete na neki put, preživjet će te čak i bez punjača. Huawei FreeBuds 4i naravno rade na svim operacijskim sustavima, tako da je tu podrška za Android, iOS, ali naravno i Huawei pametne telefone. Za kraj ostaje cijena. Ona redovno iznosi povoljnih 599 kuna, međutim, do kraja mjeseca aktualna je akcijska cijena od 499 kuna. S obzirom na sve navedeno ne sumnjamo kako će Huawei FreeBuds 4i biti odabir mnogih.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675