| | | |

Beč otvara svečanu balsku sezonu

Pin It

Bečki balovi uz svoje redovne posjetitelje posljednjih godina privlače i sve mlađu publiku, što za organizatore donosi i nove izazoveBečki balovi uz svoje redovne posjetitelje posljednjih godina privlače i sve mlađu publiku, što za organizatore donosi i nove izazove

Kada pomislimo na zimsko doba u austrijskoj metropoli, na um nam prvo padne poznati bečki Advent, no ovaj grad ima i svoje posebno „peto godišnje doba“ – tradicionalnu sezonu svečanih balova

Od 15. studenog 2019. do 25. veljače 2020. održat će se preko 450 raskošnih bečkih balova kojima će prodefilirati oko 520.000 uzvanika – čak 5.000 više nego prošle godine. Procjenjuje se da će najviše plesačica i plesača privući „Bal pekara i slastičara“, „Bal bečkih vlasnika kavana“ i „Bal cvijeća“ koji svake godine oduševljava svojim šarolikim cvjetnim bogatstvom.

Vjerni posjetitelji ovih manifestacija oduvijek su gajili veliku ljubav prema bečkim balovima, a interes za njih neprestano raste. Iako je ovogodišnja balska sezona osam dana kraća nego lani, nimalo neće zaostajati po svojoj raskoši. Tako će gosti za svoj svečani nastup ukupno izdvojiti čak 151 milijun eura odnosno pojedinačno u prosjeku 290 eura. Oko 180 eura stajat će ih ulaznice i rezervacija stola, dok će ostatak utrošiti na frizuru, šminku, garderobu, cipele, modne dodatke, pa čak i plesne tečajeve. To je sjajna vijest za bečke obrtnike koji će od ovih svečanih priprema ostvariti značajne prihode. Naravno, da bi posjetiteljice uistinu zablistale na plesnom podiju, potreban im je i skupocjen nakit koji će moći kupiti u brojnim bečkim zlatarnicama.

Bečki balovi uz svoje redovne posjetitelje posljednjih godina privlače i sve mlađu publiku, što za organizatore donosi i nove izazove. Tako se u tradicionalnom ambijentu i klasičnoj estetici palače „Hofburg“ ili gradske vijećnice sve češće mogu vidjeti elementi poput svjetlosnih projekcija i videozidova. Ovaj moderni pristup odražava se i na outfite posjetitelja pa su ove godine u modi otkačeni elementi poput jarkih boja i metalik odsjaja, asimetričnih i drapiranih tkanina te ukrasnih perlica i perja. Sve to dokazuje da je tradicija u Beču još uvijek IN!

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675