| | | |

Global Executive MBA, program poslovne škole WU Executive Academy, opet među top 50 najboljih na listi Financial Timesa za 2018.

Pin It

Lista se tematski može podijeliti na tri glavne kategorije: razvoj karijere, raznolikost poslovne škole i istraživanja/CSR (nova kategorija)Lista se tematski može podijeliti na tri glavne kategorije: razvoj karijere, raznolikost poslovne škole i istraživanja/CSR (nova kategorija)

Ugledna Financial Times EMBA lista najznačajnija je lista MBA programa u svijetu, s obzirom na to da se praktički svi zainteresirani polaznici MBA programa njoj okreću prilikom odabira programa koji će upisati, iznimno je važno za škole ostvariti visoku poziciju na ovoj listi

Po prvi put unatrag mnogo godina, Financial Times je izmijenio način rangiranja poslovnih škola. Društveno odgovorno poslovanje (DOP) je nova kategorija rangiranja (koja iznosi 3% ukupnog rezultata). Ovime Financial Times daje bolji uvid u module u kurikulumu koji se bave DOP-om, etikom i društvenim ili ekološkim pitanjima. Što se tiče preispitivanja kriterija rangiranja, zanimljivo je napomenuti da se veći naglasak stavlja na rodne aspekte: "Udio ženskih predavača, udio ženskih učenika i udio ženskih savjetodavnih članova postali su značajno važniji, Zajedno, ove tri kategorije sada čine 12%, a ne 9% ukupnog rezultata. Drugim riječima, raznolikost igra sve veću ulogu u rangiranju Financial Timesa i to je nešto što pozdravljamo", objašnjava prof. Stöttinger.

Lista se tematski može podijeliti na tri glavne kategorije: razvoj karijere, raznolikost poslovne škole i istraživanja/CSR (nova kategorija). Što se tiče razvoja karijere, program Global Executive MBA se lani znatno poboljšao, ne samo zbog povećanja naknade (+ 47%), već i zbog napredovanja u karijeri (#67 od 100), kao i s obzirom na postignute ciljeve (78%). Što se tiče raznolikosti poslovne škole, izvedba programa bila je još impresivnija: u pet od sedam kategorija (uključujući tri rodno povezana), ovaj puta je postigla bolje rezultate. Istraživački, Sveučilište WU u Beču popelo se za 4 pozicije u odnosu na 2017., a u novoj kategoriji DOP-a program Global Executive MBA je svojim nastavnim programom zauzeo respektabilno 43. mjesto.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675