| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Global Executive MBA, program poslovne škole WU Executive Academy, opet među top 50 najboljih na listi Financial Timesa za 2018. - CroPC.net

Global Executive MBA, program poslovne škole WU Executive Academy, opet među top 50 najboljih na listi Financial Timesa za 2018.

Lista se tematski može podijeliti na tri glavne kategorije: razvoj karijere, raznolikost poslovne škole i istraživanja/CSR (nova kategorija)

Ugledna Financial Times EMBA lista najznačajnija je lista MBA programa u svijetu, s obzirom na to da se praktički svi zainteresirani polaznici MBA programa njoj okreću prilikom odabira programa koji će upisati, iznimno je važno za škole ostvariti visoku poziciju na ovoj listi

Po prvi put unatrag mnogo godina, Financial Times je izmijenio način rangiranja poslovnih škola. Društveno odgovorno poslovanje (DOP) je nova kategorija rangiranja (koja iznosi 3% ukupnog rezultata). Ovime Financial Times daje bolji uvid u module u kurikulumu koji se bave DOP-om, etikom i društvenim ili ekološkim pitanjima. Što se tiče preispitivanja kriterija rangiranja, zanimljivo je napomenuti da se veći naglasak stavlja na rodne aspekte: "Udio ženskih predavača, udio ženskih učenika i udio ženskih savjetodavnih članova postali su značajno važniji, Zajedno, ove tri kategorije sada čine 12%, a ne 9% ukupnog rezultata. Drugim riječima, raznolikost igra sve veću ulogu u rangiranju Financial Timesa i to je nešto što pozdravljamo", objašnjava prof. Stöttinger.

Lista se tematski može podijeliti na tri glavne kategorije: razvoj karijere, raznolikost poslovne škole i istraživanja/CSR (nova kategorija). Što se tiče razvoja karijere, program Global Executive MBA se lani znatno poboljšao, ne samo zbog povećanja naknade (+ 47%), već i zbog napredovanja u karijeri (#67 od 100), kao i s obzirom na postignute ciljeve (78%). Što se tiče raznolikosti poslovne škole, izvedba programa bila je još impresivnija: u pet od sedam kategorija (uključujući tri rodno povezana), ovaj puta je postigla bolje rezultate. Istraživački, Sveučilište WU u Beču popelo se za 4 pozicije u odnosu na 2017., a u novoj kategoriji DOP-a program Global Executive MBA je svojim nastavnim programom zauzeo respektabilno 43. mjesto.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675