| | | |

Održan CCBN business lunch

Pin It

Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (Canadian Croatian Business Network – CCBN) je udruga osnovana 2010. s ciljem poboljšanja i jačanja odnosa između kanadskih i hrvatskih poslovnih ljudiKanadsko-hrvatska poslovna mreža (Canadian Croatian Business Network – CCBN) je udruga osnovana 2010. s ciljem poboljšanja i jačanja odnosa između kanadskih i hrvatskih poslovnih ljudi

U zagrebačkom hotelu Sheraton održano je novo izdanje poslovnog ručka na kojem se okupilo 50-ak stručnjaka te gospodarstvenika iz Kanade i Hrvatske

Domaćin susreta ključnih ljudi hrvatske i kanadske poslovne scene bila je Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (CCBN), koja ručak organizira s ciljem razmjene pozitivnih iskustava suradnje i poticanja kanadskih investicija u Hrvatsku. Počasni gost ovoga puta bio je Berry Vrbanović, kanadski Hrvat i gradonačelnik grada Kitchener u pokrajini Toronto-Waterloo, poznatoj i pod nazivom Silicon Valey North. Uz njega, o ključnim temama za razvoj kvalitetnih odnosa dviju država razgovarali su i potpredsjednik CCBN-a Dennis Rukavina, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj Nj. E. Daniel Maksymiuk te ministri Blaženka Divjak i Darko Horvat.

O odličnim odnosima koje Hrvatska ima s dijasporom u Kanadi svjedoči primjer Kanadsko-hrvatske poslovne mreže. „Naša udruga već gotovo deset godina promovira najbolje od Hrvatske među našim iseljenicima u Kanadi. Trudimo se povezati ih, održavati kontakte s njima i poticati na suradnju, kako u akademskom, tako i u gospodarskom smislu.“, poručio je potpredsjednik udruge Dennis Rukavina na CCBN-ovom poslovnom ručku.

Jedan od glavnih govornika CCBN-ovog tradicionalnog okupljanja bio je Berry Vrbanović, porijeklom Hrvat koji živi i radi dugi niz godina u Kanadi, a kao gradonačelnik Kitchenera djeluje već drugi mandat. Njegov grad nalazi se u pokrajini Toronto-Waterloo u kojoj je smješten najveći kanadski klaster sveučilišta, koledža te instituta koji se bave kvantnim računarstvom, teorijskom fizikom i umjetnom inteligencijom.

„Sve do nedavno srce ekonomije Kitchenera bili su mali proizvođači, a sadašnjost i budućnost naše ekonomije leže u start up kompanijama. Naša sveučilišta snažno su povezana s gospodarskim, ali i javnim sektorom, te su primarno usmjerena na stvaranje inovacija, zbog čega smo jedan od vodećih kanadskih gradova po ekonomskom rastu. Smatram da Hrvatska i Zagreb imaju puno potencijala za razvoj u području tehnologije i inovacija te se nadam da će iz odličnih odnosa naših zemalja realizirati nove investicije.“, rekao je Berry Vrbanović i poručio je kako je Kanada njegov dom, ali da ga srce uvijek vuče Hrvatskoj.

Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (Canadian Croatian Business Network – CCBN) je udruga osnovana 2010. s ciljem poboljšanja i jačanja odnosa između kanadskih i hrvatskih poslovnih ljudi, koji žele širiti gospodarsku suradnju dviju država. Glavni ciljevi CCBN-a su poticanje razvijanja čvršćih poslovnih i trgovinskih veza između Kanade i Hrvatske, bolje razumijevanje gospodarske klime u obje zemlje, kvalitetnija razmjena znanja, tehnologija i ideja, promicanje zajedničkih iskustava te uspostavljanje novih suradnji. Članovi CCBN-a su istaknuti uspješni poslovni ljudi, profesionalci i poduzetnici koji žive i rade u Hrvatskoj te nastoje pružiti podršku razvoju tvrtki ili pojedinaca koji žele pokrenuti posao u Hrvatskoj ili u Kanadi.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675