| | | |

powered_by_lenovo_2020 U Zabi od siječnja padaju rate s promjenjivom kamatnom stopom - CroPC.net

U Zabi od siječnja padaju rate s promjenjivom kamatnom stopom

Pin It

Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava ju Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne bankeNacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava ju Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke

Slijedom kretanja Nacionalne referentne stope (NRS) od 1. siječnja 2019. u Zagrebačkoj banci snižavaju se promjenjive kamate stope na postojeće kredite građanima

Na postojeće stambene i druge kredite kod kojih se kao parametar koristi šestomjesečna NRS1, za kredite u kunama kamatna stopa smanjit će se za 0,10 postotnih poena, dok će se za kredite vezane uz valutu EUR kamatna stopa smanjiti za 0,16 postotna poena. Kod ostalih postojećih kredita, kod kojih banka koristi šestomjesečnu NRS2, doći će do smanjenja kamatne stope kredita u kunama za 0,08 postotnih poena, a za kredite vezane uz valutu EUR smanjenje će iznositi 0,15 postotnih poena.

Zagrebačka banka će sve klijente do 15. prosinca 2018. obavijestiti o navedenom smanjenju, o umanjenoj visini anuiteta, kao i o novom otplatnom planu.

Od prve objave Nacionalne referentne stope, 7. prosinca 2012. NRS je smanjena već dvanaesti put zaredom. Kamatne stope umanjene su između 1,71 i 1,91 postotna poena za kune te između 2,80 i 2,82 postotnih poena za eure, ovisno o vrsti kredita. Za iste vrijednosti smanjene su i kamatne stope na postojeće kredite građanima u Zagrebačkoj banci.

Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava ju Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

Sljedeće usklađenje promjenjivih kamatnih stopa na kredite građanima bit će 1. srpnja 2019.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675