| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Samsung Electronics širi svoj HDR10+ ekosustav i gradi nove centre za certifikaciju - CroPC.net

Samsung Electronics širi svoj HDR10+ ekosustav i gradi nove centre za certifikaciju

Samsung planira u prosincu izgraditi novi HDR10+ centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike

Samsung je objavio ekspanziju svog HDR10+ ekosustava na čak 45 industrijskih partnera te najavila izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini, a nova partnerstva s tvrtkama iz različitih segmenata poslovanja donijet će korisnicima više vjerodostojnog sadržaja i kvalitetnu sliku te proširiti utjecaj HDR10+ tehnologije na različita tržišta

Prošlog lipnja, tvrtka Samsung pokrenula je program certificiranja i logotipa HDR10+ u suradnji s 20th Century Fox i Panasonicom. HDR10+ je standardna Samsung tehnologija nove generacije za obradu slika koja optimizira razinu svjetlosti i kontrast za svaku scenu, što svjetlijim područjima daje tamnije površine kako bi se korisnicima pružilo novo iskustvo i doživljaj gledanja.

Zahvaljujući novim partnerstvima tvrtke Samsung s pružateljima sadržaja, korisnici uskoro mogu pristupiti većem broju sadržaja u živopisnim i stvarnim bojama. Rakuten TV, europska online usluga za streaming, počet će nuditi HDR10+ sadržaj u prvoj polovici sljedeće godine. Jedan od najvećih OTT / VOD usluga u Istočnoj Europi, MEGOGO, trenutno dovršava proces licenciranja HDR10+. Usvajanjem HDR10+ MEGOGO planira objaviti HDR10+ sadržaj na svojoj platformi te će on biti vidljiv na svim Samsung Smart TV uređajima. ARSPRO, sa sjedištem u Moskvi, još je jedan produkcijski studio koji je implementirao HDR10+ tehnologiju, uključujući korištenje dinamičkih metapodataka. Uspješno je izvršio remastering prvih nekoliko serija programiranja u HDR10+. Također, u prosincu ove godine najveći ruski OTT / VOD servis ivi predstavio je pet europskih serija u HDR10+ korisnicima Samsung Smart TV-a po prvi put u Rusiji i Istočnoj Europi.

Samsung također gradi partnerstva s glavnim proizvođačima pametnih čipova. Qualcomm, američki proizvođač poluvodiča i telekomunikacijske opreme i član saveza HDR10 +, nedavno je objavio da će HDR10+ biti podržan na novom čipsetu Snapdragon 855. Arm, vodeća britanska tvrtka za inovacije u mobilnoj tehnologiji koja je uspješno surađivala sa sustavom Samsung LSI, također će se pridružiti mreži HDR10+, što će dodatno povećati utjecaj HDR10+ u kategoriji mobilnih uređaja.

Osim toga, Samsung planira u prosincu izgraditi novi HDR10+ centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizije, uključujući Hisense, TCL i Konku, da pristupe postupku certifikacije i time ubrzaju širenje ekosustava HDR10+. Centar u Kini otvara se nakon certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD-u ranije ove godine.

 

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675