Lenovo
Featured

LG-evi OLED televizori za 2023. prepoznati po svom održivom dizajnu

Upotrebom kompozitnog vlaknastog materijala i metala, modeli LG-eve OLED evo serije mogu se pohvaliti manjom težinom i većom izdržljivošću
Upotrebom kompozitnog vlaknastog materijala i metala, modeli LG-eve OLED evo serije mogu se pohvaliti manjom težinom i većom izdržljivošću
Upotrebom kompozitnog vlaknastog materijala i metala, modeli LG-eve OLED evo serije mogu se pohvaliti manjom težinom i većom izdržljivošću

LG OLED televizori treću godinu zaredom dobitnici su certifikata Reducing CO2 i Measured CO2 kojeg dodjeljuje Carbon Trus3 i ekološke oznake Société générale de surveillance SA (SGS). Dodijeljena priznanja ukazuju na stalne LG-eve ESG napore za smanjenje plastičnog otpada

Carbon Trust globalna je konzultantska tvrtka fokusirana na klimatska pitanja čiji je cilj prelazak na „Net Zero“, odnosno stvaranje preduvjeta za energetski učinkovitiju budućnost, dok je SGS vodeća svjetska organizacija za testiranje i certificiranje ekološki održivih proizvoda. Obje institucije bave se kontrolom procesa od proizvodnje proizvoda, preko isporuke do zbrinjavanja.

Upotrebom kompozitnog vlaknastog materijala i metala, modeli LG-eve OLED evo serije mogu se pohvaliti manjom težinom i većom izdržljivošću. Ovakvom kombinacijom smanjuje se upotreba plastike, pri čemu LG OLED evo serija televizora zahtijeva samo 40 posto plastike koja se koristi za LCD televizore zaslona iste veličine. Zahvaljujući tome, LG je ove godine učinkovito smanjio upotrebu plastike za 20.000 tona.

Zahvaljujući materijalu od kompozitnih vlakana, odabrani modeli iz najnovije serije OLED evo lakši su oko 20 posto od LCD televizora iste veličine zaslona što pridonosi smanjenju emisije CO2 u prijevozu. Dodatno, stražnji poklopac LG OLED evo modela, QNED TV-a i NanoCell TV-a iz 2023. upotpunjen je recikliranim plastičnim materijalom koji koristi više od 30 posto korištene plastike stoga se predviđa će LG postići učinak recikliranja otpadne plastike u iznosu od 3200 tona godišnje, samo za TV proizvode.

Također, za razliku od konvencionalnih LCD-ova, pri izradi LG OLED televizora korišteno je manje komponenti. Manji broj dijelova potrebnih za svaki LG OLED proizvod rezultat je jedinstvene tehnologije, odnosno samoosvjetljavajućeg zaslona zbog kojeg nema potrebe za zasebnim pozadinskim osvjetljenjem. To također podrazumijeva i manje resursa koji se koriste po jedinici, kao i manje plastike i e-otpada s kojima se treba boriti na kraju radnog vijeka televizora.

LG OLED evo serija osmišljena je kako bi gledateljima osigurala uživanje u impresivnom iskustvu, istovremeno smanjujući utjecaj u svim proizvodnim fazama kako bi osigurali zelenije i zdravije okruženje“, istaknuo je Baik Sun-pil, voditelj razvojnog odjela u tvrtki LG Home Entertainment. „Kao čvrst lider na OLED TV tržištu, LG nastavlja slijediti široki raspon ESG inicijativa i odgovornih praksi“.          

Od inicijalnog lansiranja 2013. LG OLED kontinuirano podiže ljestvicu unutar okvira industrije, uvodeći zaslone s pionirskom tehnologijom kao što je OLED evo i revolucionarne oblike, uključujući LG SIGNATURE OLED R čiji se zaslon doslovno može smotati te televizor savitljivog ekrana LG OLED Flex.   

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Kompare
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.