Njuškalo

FotoFinder predstavlja novu generaciju sustava za rano otkrivanje karcinoma kože

Svi sustavi FotoFinder proizvode se u vlastitom proizvodnom pogonu tvrtke FotoFinder u Bad Birnbachu u Bavarskoj (Njemačka)
Svi sustavi FotoFinder proizvode se u vlastitom proizvodnom pogonu tvrtke FotoFinder u Bad Birnbachu u Bavarskoj (Njemačka)
Svi sustavi FotoFinder proizvode se u vlastitom proizvodnom pogonu tvrtke FotoFinder u Bad Birnbachu u Bavarskoj (Njemačka)

FotoFinder Systems GmbH, jedan od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih sustava za skeniranje u dermatologiji najavljuje predstavljanje sustava bodystudio ATBM master

Sustav prvi put omogućuje dermatoskopiju cijelog tijela, što je daljnji razvoj tehnologije automatskog mapiranja cijelog tijela (ATBM). Okosnicu sustava čini inteligentna interakcija hardvera, tehnologije kamere i posebnog softvera. FotoFinder bodystudio ATBM master svestran je: pored platforme za dijagnostiku karcinoma kože, uređaj nudi module za dijagnostiku kose, estetiku i liječenje pacijenata oboljelih od psorijaze s pomoću PASI skeniranja. Pored toga, FotoFinder predvodnik je integriranja umjetne inteligencije (UI) u tehnologiju radi ranog otkrivanja karcinoma kože. Sustav će prvi put biti predstavljen stručnjacima od 10. do 15. lipnja 2019. na „24. Svjetskom dermatološkom kongresu" (WCD) u Milanu.

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimiziranu dijagnostiku karcinoma kože u obliku dermatoskopije cijelog tijela. S pomoću iznimno visoke rezolucije (50 megapiksela), polariziranih i posebno obrađenih fotografija cijelog tijela (format RAW), liječnici na temelju kliničke slike mogu procijeniti strukturu madeža.

Također, visokokvalitetni videodermatoskopi omogućuju čak i dublje vizualno putovanje u najmanje stanične strukture kože - uz uvećanje do 400 x. Nije iznenađenje da ih se naziva „Google EarthTM kože". Integriranom, u potpunosti automatiziranom tehnologijom skeniranja tijela utvrđuju se postojeće lezije kože te se razvrstavaju prema važnosti. Time se liječnicima omogućuje da na prvi pogled utvrde atipične madeže ili lezije, takozvane „ružno pače“ znakove.  Moderne tehnologije šifriranja i novo upravljanje korisnicima ujedno osiguravaju rad u skladu sa zaštitom podataka te zaštitu osjetljivih podataka o pacijentima.

„FotoFinder pionir je umjetne inteligencije u području dijagnostike karcinoma kože. FotoFinder bodystudio ATBM master još jednom upotrebljava moćnu umjetnu inteligenciju sustava FotoFinder. Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože znači potencijalno ključan dobitak vremena," objasnila je Kathrin Niemela, članica upravnog odbora FotoFindera. „S novom generacijom sustava FotoFinder bodystudio ATBM master, potpuno, dosljedno dokumentiranje kože iznimno visoke rezolucije moguće je dvaput brže nego kod prethodnog modela. Zahvaljujući novom radnom postupku, izražene, nove i promijenjene madeže moguće je dijagnosticirati mnogo brže i preciznije nego prije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente".

Profesionalni softver Moleanalyzer pro koji se temelji na umjetnoj inteligenciji pomaže liječnicima u analizi i procjeni rizika madeža. Sustav se temelji na jednom od najsnažnijih algoritama za duboko učenje dosad vrednovanih u kliničkim ispitivanjima. U studiji „Čovjek protiv stroja“ provedenoj u Sveučilišnoj bolnici u Heidelbergu, algoritam FotoFindera ostvario je impresivno visoke rezultate za osjetljivost i specifičnost te se u smislu točnosti dijagnostike može natjecati s iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju.

Svi sustavi FotoFinder proizvode se u vlastitom proizvodnom pogonu tvrtke FotoFinder u Bad Birnbachu u Bavarskoj (Njemačka). FotoFinder certificiran je prema DIN EN ISO 13485:2016 i već je osvojio nekoliko nagrada za korporativno upravljanje i dizajn.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.