Einhell

Bosch omogućuje IoT povezanim “stvarima” da međusobno komunikaciju

Na Boschevu će se inicijativu 16. svibnja 2019. na prvom Forumu o digitalnom povjerenju u Berlinu sastati predstavnici vodećih međunarodnih udruga i organizacija
Na Boschevu će se inicijativu 16. svibnja 2019. na prvom Forumu o digitalnom povjerenju u Berlinu sastati predstavnici vodećih međunarodnih udruga i organizacija
Na Boschevu će se inicijativu 16. svibnja 2019. na prvom Forumu o digitalnom povjerenju u Berlinu sastati predstavnici vodećih međunarodnih udruga i organizacija

Bosch je napravio sljedeći korak na putu da postane vodeći svjetski dobavljač interneta stvari, prvi korak tvrtke bio je pružanje mogućnosti povezivanja automobilima, strojevima, zgradama i milijunima drugih svakodnevnih predmeta

Bosch je samo u 2018. prodao 52 milijuna proizvoda s pristupom internetu, što je za više od trećine više nego lani. Tvrtka je uporabom svoje platforme otvorenog koda Bosch IoT Suite već povezala više od 10 milijuna uređaja raznih proizvođača. Bosch sada surađuje s partnerima da bi omogućio međusobno djelovanje i komunikaciju navedenim stvarima u vlastitim ekosustavima. Vodeći dobavljač tehnologije i usluga ljudima nudi priliku da zavire u budućnost povezane mobilnosti, industrije i života na konferenciji Bosch ConnectedWorld 2019. (BCW19) u Berlinu, industrijskom skupu sa sloganom „Od interneta stvari do ekonomije stvari.” Tehnologije zajedničkog vođenja glavne knjige (eng. distributed ledger technologies – DLT) kao što je tehnologija povezanih blokova mogu postati ključna tehnologija u tim domenama. 

Bosch pokazuje strateški interes za navedene tehnologije jer će uvesti „ekonomiju stvari” (eng. economy of things), koja će omogućiti stvarima da neovisno komuniciraju s drugim povezanim stvarima i čak da samostalno sklapaju pametne ugovore. Na primjer, u domeni mobilnosti ovo bi moglo pomoći ubrzati rutinske postupke u automobilima. I to bi moglo rezultirati raznim vrstama usluga kao što je automatsko naplaćivanje cestarina, parkiranja i uporabe postaja za napajanje vlasnicima vozila.

Bosch surađuje s dobavljačem energije EnBW na izradi prototipa koji upotrebljava tehnologiju povezanih blokova za poboljšanje postupka punjenja električnih automobila. Cilj je pojednostavniti i prilagoditi cijeli postupak potrebama kupaca tako da mogu odabrati, rezervirati i platiti usluge punjenja na njima prihvatljiv način. Na primjer, operater bi mogao kombinirati softver koji je razvio Bosch za automobile s pametnim upraviteljem postajama za napajanje da bi kupcima ponudio transparentne cjenovne modele s mogućnostima koje se mijenjaju u stvarnom vremenu u skladu s dostupnošću postaja za napajanje i zelene električne energije dobivene iz obnovljivih izvora energije. 

Bosch i Siemens zajedno razvijaju drugu aplikaciju, pametni sustav za upravljanje parkiranjem na temelju tehnologije povezanih blokova. U budućnosti će DLT uvelike olakšati parkiranje. Automobili će izravno komunicirati s parkiralištima u svojoj blizini i dogovarati najbolje uvjete. Čim automobil priđe ulazu odabrane parkirališne garaže, identificirat će se kod rampe na ulazu, koji će se zatim podignuti a da vozač ne treba uzeti kartu iz automata. Vozač će također moći napustiti parkirališnu garažu bez poteškoća jer će vozilo komunicirati s branikom na izlazu i podmiriti naknadu za parkiranje virtualnom transakcijom. Vozači više neće morati imati spreman sitan novac niti će se morati brinuti o tome hoće li izgubiti parkirališnu kartu. Navedene su tvrtke ugradile prototip u Boschevu istraživačkom kampusu u Renningenu i Siemensovu kampusu u Münchenu.

Na Boschevu će se inicijativu 16. svibnja 2019. na prvom Forumu o digitalnom povjerenju u Berlinu sastati predstavnici vodećih međunarodnih udruga i organizacija, uključujući Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), udruženje Digitalna Europa (Digital Europe), Europski institut za telekomunikacijske norme (ETSI), zakladu Eclipse, organizaciju Trustable Technology, Konzorcij za razvoj industrijskog interneta (eng. Industrial Internet Consortium – IIC), platformu Industrie 4.0 i udruženje Trusted IoT Alliance. U središtu skupa bit će pitanje kako izgraditi i očuvati povjerenje u digitalne sustave. 

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.