Einhell

Microsoftova inovativna tehnologija umjetne inteligencije pomaže u skraćenju dijagnoza rijetkih bolesti u djece

Potencijal platforme Azure prepoznat je i u Hrvatskoj
Potencijal platforme Azure prepoznat je i u Hrvatskoj
Potencijal platforme Azure prepoznat je i u Hrvatskoj

Kad je u pitanju dijete s rijetkom bolešću, potraga za dijagnozom može se pretvoriti u odiseju, previše obitelji diljem svijeta ide od liječnika do specijalista i natrag, samo kako bi primili višestruke pogrešne dijagnoze

Globalna komisija stoga je napravila djelotvorne preporuke koje će ubrzati vrijeme potrebno za dijagnozu rijetke bolesti. Mnoge od preporuka odnose se na različite izazove koje na jedinstven način može riješiti samo tehnologija.

Potencijal platforme Azure prepoznat je i u Hrvatskoj - lokalna tvrtka NEWTON Technologies Adria je odabrala suradnju s Microsoftom Hrvatska te ponovno radi iskorak u inovativnosti kombiniranjem svoje tehnologije s najboljom svjetskom tehnološkom platformom u oblaku - Microsoft Azure.

“Zadovoljstvo korisnika i inovativnost je vodilja u našem poslovanju i to nam je uvijek na prvom mjestu, a da bismo to postigli, nužno je razumjeti korisničke potrebe. Naš know-how je duboko poznavanje procesa u organizacijama s kojima radimo, a Microsoft nam pomaže u tehnologiji i horizontalnim platformama kako bi zajedničko rješenje i dalje omogućilo NEWTON Technologies Adria ulogu inovativnog lidera na tržištu Jugoistočne Europe. Zahvaljujemo Microsoftu što je u nama prepoznao partnera i na zajedničkoj suradnji, jer našom sinergijom korisnici dobivaju najbolje korisničko iskustvo, kako u tehnologijama transkripcije govora, tako i u analizi multimedijalnog sadržaja i obradi prirodnog jezika.”, rekao je Marko Poljak, direktor tvrtke NEWTON Technologies Adria, koja je trenutno najpoznatija po upotrebi u nizu bolnica i poliklinika u Hrvatskoj.

Globalna politika Komisije jest da rijetke bolesti moraju biti prepoznate kao prioritet međunarodnog javnog zdravlja. Komisija zagovara uspostavljanje politika za poboljšanje učinkovitosti, smanjenje troškova i povećanje pristupa pacijentima kako bi se podržala uspješna provedba preporuka izvješća.

Tijekom naredne godine, komisija će se usredotočiti na tri područja:

  1. Provedba pilot-projekata temeljenih na tehnologiji

Razvoj dokaznog koncepta za tehnološka rješenja koja komisija predlaže glavni je prioritet. Počevši od nekoliko definiranih geografskih područja, komisija će naučiti važne lekcije uz koje će proširiti inovacije i u druge zemlje.

  1. Korištenje tehnologije za prevladavanje prepreka u zemljama s nižim dohotkom

Obitelji koje traže dijagnozu u zemljama u razvoju često se suočavaju s izazovima slabog zdravstvenog sustava, nedostatkom stručnjaka i ograničenim pristupom zdravstvenoj skrbi, osobito ako žive u udaljenim zajednicama – ovi faktori iznimno otežavaju prepoznavanje rijetkih bolesti. Pomažući zemljama da iskoriste tehnologiju, moći će se zaobići uobičajene zapreke kako bi pružatelji usluga mogli pružiti prijeko potrebne dijagnostičke alate i resurse.

  1. Mjerenje napretka

Cilj komisije je da njeno izvješće postane plan za zajednicu rijetkih bolesti i da će njene preporuke za okončanje dijagnostičke odiseje provoditi pacijenti i njihove obitelji, zaposlenici u zdravstvu, stručnjaci, bolnički sustavi i donositelji odluka. Komisija razvija okvir za praćenje mjera poduzetih nakon ovog izvješća i raduje se napretku u 2020. godini.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.