Lenovo
Featured

Algebra najavljuje besplatne probne ispite mature u devet gradova

Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen
Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen
Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen

Algebra poziva maturante koji žive ili gravitiraju prema nekom od većih središta u kojima će se ispiti održati da se prijave za probno testiranje koje će biti održano 27. siječnja 2019. u Zagrebu, a 26. siječnja 2019. u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Puli, Varaždinu i Dubrovniku

Kako se, prema anketi provedenoj nakon pisanja ispita, čak 38 posto maturanata u ovom trenutku tijekom godine još ne priprema za predstojeći ispit državne mature, probni ispit koji organizira Algebra sjajna je prilika da na vrijeme, i s još uvijek dovoljno vremena za učenje, procijene svoje znanje iz pojedinih predmeta.

Maturanti koji se svake godine dobrovoljno odazivaju pisanju probnih ispita mature, s čak 98 posto svojih glasova kažu kako su iznimno zadovoljni projektom probne mature i da im je probno testiranje izuzetno dobrodošlo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura. Interes maturanata tijekom proteklih pet godina provedbe projekta probnih ispita vezanih uz maturu i ovakve povratne informacije potvrdili su potrebu za probnim ispitima i opravdanost provođenja ove realne simulacije mature i ove školske godine.

Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja (A i B), po svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi.

Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature: radi se o originalnim zadacima koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga te ih stoga dosad nisu mogli susresti u zbirkama.

Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen. Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu: https://www.algebra.hr/drzavna-matura/kampanje/polozi-probne-ispite-mature/.

Probni ispiti za sve su maturante koji se na njih prijave posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obaveza. Nakon polaganja probnog ispita, maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a Algebra će, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita kako bi maturanti mogli usporediti kakvo su znanje pokazali u odnosu na generaciju, kao i ostale statistike vezane uz uspješnost rješavanja ispita iz pojedinih predmeta po gradovima.

Ranijih su godina, u trenutku provođenja probnih ispita, učenici sami procijenili da se osjećaju najbolje pripremljenima za ispit iz engleskog jezika (prosječna ocjena 3,39 pri čemu ocjena 5 znači "najbolje pripremljen"). Za ispite iz matematike i hrvatskoga jezika osjećaju se u pravilu osrednje pripremljenima, ocjenjujući svoju pripremljenost s 2,72 odnosno 2,70. Posve nespremnima za ispit iz matematike osjećalo se njih 11 posto. Može se stoga zaključiti da većina učenika u ovom trenutku, početkom nove godine, prema vlastitoj procjeni, nije do kraja spremna za izlazak na ispit državne mature, stoga im probni ispiti mogu itekako dobro poslužiti kako bi bolje procijenili svoja znanja i intenzivirali pripreme za ispit državne mature.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.