| | | |

Bosch utire nove puteve u području mobilnosti i zaštite okoliša

Pin It

Bosch također značajno napreduje s prijelazom na automatiziranu vožnjuBosch također značajno napreduje s prijelazom na automatiziranu vožnju

Bosch želi i dalje rasti u 2018. godini, unatoč zahtjevnom gospodarskom okruženju, a nakon ostvarivanja rekordnih rezultata u 2017. godini te uzimajući u obzir gospodarske i geopolitičke rizike, Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u 2018. godini porasti za 2 do 3 posto

Prihod od prodaje koji je tvrtka ostvarila u prva tri mjeseca izjednačio se s gornjom razinom iz istog razdoblja prethodne godine, a čak se i povećao za približno 5 posto nakon prilagodbi zbog učinaka tečajne razlike.

„Naša tvrtka nema premca kada je u pitanju kombiniranje sveobuhvatne stručnosti u povezivosti s opsežnim znanjem o industriji i proizvodima. To je jedinstvena prodajna prednost Grupe Bosch”, rekao je Boschev glavni izvršni direktor dr. Volkmar Denner u svojem govoru na godišnjoj konferenciji za tisak u Renningenu. Denner smatra da je poboljšanje kvalitete života i doprinos zaštiti okoliša i klime pri vrhu Boschevih ciljeva: „Naš moto Tehnologija za život naša je motivacija za razvoj najboljih mogućih tehnologija za zaštitu okoliša. Želimo da ljudi budu mobilni i istodobno poboljšati kvalitetu zraka.”

Tvrtka mnogo ulaže kako bi ostvarila cilj prometa koji gotovo nema emisija, a ulaže podjednako u tržišni uspjeh elektromobilnosti i u poboljšanje motora s unutrašnjim izgaranjem.

Bosch je došao do prekretnice u dizelskoj tehnologiji: Boschevi su inženjeri s pomoću nove Boscheve dizelske tehnologije uspjeli smanjiti emisije dušikovih oksida na jednu desetinu zakonom dopuštene granice. Testna vozila opremljena poboljšanom tehnologijom prosječno ne emitiraju više od 13 miligrama NOx po kilometru, odnosno mnogo manje od 120 miligrama koliko će biti dopušteno nakon 2020.

„Dizel ima budućnost. Ostat će ključan za rješenja mobilnosti sutrašnjice”, izjavio je Boschev glavni izvršni direktor.

Nijedna druga tvrtka ne nudi više rješenja za povezivost koja se mogu primijeniti u stvarnom svijetu od Boscha: osim pametne mobilnosti, ona obuhvaćaju domene kao što je povezana proizvodnja (Industrija 4.0), pametni grad i pametni dom. Bosch je do sada proveo već 170 internih IoT projekata s fokusom na temeljne izazove kao što je rast populacije, urbanizacija i klimatske promjene. Tvrtka je u 2017. prodala oko 38 milijuna proizvoda koji se mogu spojiti na internet, što je otprilike 40 posto više nego u 2016. Bosch danas zapošljava više od 25.000 programskih inženjera, a njih barem 4000 angažirano je na razvijanju rješenja za internet stvari. Tvrtka vidi sve više prilika za buduće poslovne projekte u sferi digitalizacije cijelih ekosustava. Home Connect – najveći IoT ekosustav za kućanske aparate već je uvelo 28 partnera u branši. Aplikacija Home Connect može se upotrebljavati za upravljanje svime od aparata za kavu do perilica rublja.

Bosch također značajno napreduje s prijelazom na automatiziranu vožnju. Tvrtka očekuje da će već 2019. ostvariti prodaju od dvije milijarde eura u području sustava pomoći vozaču. Bosch raste brže nego tržište za koje se prognozira da će narasti 20 posto ove godine. Primjerice, očekuje se rast prodaje Boschevih radarskih i videosenzora za 40 posto. „Veća razina automatizacije znači veću tehničku složenost. U budućnosti će naši kupci trebati sveobuhvatna rješenja, a ne samo određene dijelove. To je još jedno područje u kojem je naše poznavanje sustava prednost”, rekao je Denner. Oko 4000 inženjera radi za Bosch na rješenjima za automatiziranu vožnju, što je 1000 više nego lani.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675