| | | | |

powered_by_lenovo_2020 U Hrvatskoj dostupan Settle - CroPC.net

U Hrvatskoj dostupan Settle

Settle uklanja sve nepraktičnosti koje su vezane uz gotovinske transakcije i dugačke brojeve transakcijskih računa

Nordijski pionir na području mobilnih plaćanja, tvrtka Auka, objavljuje kako je Settle, njihova aplikacija za mobilno plaćanje, službeno dostupna u Hrvatskoj

Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje, izgrađena na Aukinoj već priznatoj i u praksi dokazanoj platformi za mobilno plaćanje koja je već ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama.

Auka od danas omogućuje korištenje ove aplikacije i u Hrvatskoj, čime Hrvatska postaje prva zemlja u kojoj se uvodi Settle, prije nego što u mjesecima koji slijede aplikacija i usluga budu dostupne na daljnjim tržištima i u drugim zemljama.

Auka je potpisala ekskluzivno partnerstvo sa Sberbank d.d., koja će distribuirati i promovirati Settle na hrvatskom tržištu.

Settle uklanja sve nepraktičnosti koje su vezane uz gotovinske transakcije i dugačke brojeve transakcijskih računa. Uz Settle, svatko može platiti ili primiti uplatu u trenu, samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade. Settle je najbolji način za pojedince i tvrtke da obavljaju financijske transakcije, upravljaju svojim novcem i unaprijede svoje poslovanje.

Za hrvatske korisnike ne postoje nikakve transakcijske naknade za slanje i primanje novca korištenjem aplikacije Settle – sve su nacionalne transakcije besplatne. Sve transakcije su posve sigurne i zaštićene, za što jamči licenca za financijske usluge koju Auka ima na razini EU i kojom je regulirana kao e-money institucija koja upravlja novcem. Osnovnu platformu na kojoj se temelji Settle u cijelosti je izgradila Auka i na njoj su napravljena neka od najuspješnijih rješenja u suradnji s bankama još od 2010. godine, pri čemu je cjelokupna platforma smještena u Googleovom cloudu.

Settle Hrvatska bit će lokalna pravna osoba koja će pružati podršku i obavljati marketinške aktivnosti na hrvatskom tržištu. Na ovaj će se način osigurati da većina prihoda ostvarenih kroz Settle ostaje u Hrvatskoj te da se kroz taj proces stvaraju lokalna radna mjesta i vraća vrijednost lokalnoj poslovnoj zajednici.

Iako je tijekom ove faze, odmah nakon predstavljanja, Settle dostupan pojedinačnim korisnicima koji žele obavljati P2P (person to person) transakcije, vizija za Settle jest da bude poslovno rješenje koje će omogućiti trgovcima slanje i primanje novac od svojih lokalnih kupaca. Trgovci to mogu činiti bez oslanjanja na POS (point of sale) terminale i terminale za procesiranje kartica, što im smanjuje troškove i omogućava brzu prilagodbu i brže uvođenje, posebice u slučaju manjih i neovisnih trgovaca kakvi su kafići i restorani.

Settle mogu koristiti svi korisnici u Hrvatskoj, neovisno o tome s kojom bankom posluju i koju vrstu kartice koriste. Aplikacija je također neovisna o platformi jer postoji u inačicama i za Appleove uređaje i za uređaje zasnovane na operacijskom sustavu Android te se može preuzeti za iOS (na Apple App Storeu) i Android (na Google Play Storeu). Građani mogu skinuti aplikaciju Settle na www.settle.eu/hr te se registrirati i postati korisnici za samo nekoliko minuta.

Trgovci koji žele prihvaćati Settle kao način plaćanja u svojim trgovinama također mogu pronaći više informacija i izraziti svoj interes za suradnjom na www.settle.eu/hr.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675