Telemach

HT lansirao prometnu aplikaciju za integriranu mobilnost u Šibeniku

Prometna aplikacija razvijena je u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“ i samo je jedna od njegovih komponenti

Prometna aplikacija razvijena je u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“ i samo je jedna od njegovih komponenti

Hrvatski Telekom je u suradnji sa šibenskim poduzećem Gradski parking na Google Playu i AppStoreu lansirao prometnu aplikaciju Gradski parking Šibenik koja objedinjuje korisne informacije o prometu u kretanju i mirovanju na području grada

Korištenjem aplikacije građani na jednom mjestu mogu pratiti novosti o sustavu javnog gradskog prijevoza, provjeriti vozne redove gradskih autobusnih linija kao i brodske linije Brodarica – Krapanj te im je omogućena jednostavna kupnja putnih karata.

Građani putem aplikacije također mogu pregledati dostupnost parkirnih mjesta na sljedećim rampom reguliranim parkiralištima: Draga, Željeznički kolodvor, Poljana, Gat Krka te parkiralište Izgradnja. Omogućena je kupnja satnih i dnevnih parkirnih karata, a na lokaciji Poljana moguće je i rezervirati parkirno mjesto, što uvelike olakšava planiranje svakodnevnih obaveza.

Prometna aplikacija razvijena je u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“ i samo je jedna od njegovih komponenti. Tako je, uz aplikaciju, Hrvatski Telekom na 17 lokacija u Šibeniku postavio i moderne informativne zaslone koji pružaju sve potrebne informacije o kretanju i planiranom dolasku autobusa na pojedinu postaju.

„U Hrvatskom Telekomu strateški smo usmjereni na digitalnu transformaciju gradova s ciljem pružanja novih mogućnosti i poboljšanja kvalitete života cjelokupne zajednice stavljajući velik naglasak na održivost. Naša rješenja za pametne gradove ključan su iskorak u izgradnji digitalnog društva pri čemu nas suradnja s gradom Šibenikom dodatno približava našem cilju“, rekao je Ivan Kuhar, direktor Odjela za poslovni razvoj Hrvatskog Telekoma.

Moderni informativni zasloni izrađeni su po najnovijim ekološkim normama, napajaju se putem javne rasvjete i koriste tehnologiju e-papira, koja troši znatno manje električne energije od klasičnih LCD zaslona. Izgled informativnih zaslona osmislio je dizajner Ante Filipović Grčić koji je inspiraciju pronašao u davnoj prošlosti šibenskog kraja, kombinirajući ukrasne motive iz danilske kulture u pet različitih varijanata boja i uzoraka. O funkcionalnosti i atraktivnom izgledu dovoljno govori i činjenica da je upravo za navedene informativne zaslone dizajner dobio nagradu BIG SEE Product Design Award 2022. koja doprinosi promicanju jedinstvenih i kreativnih dostignuća u arhitekturi, interijeru, dizajnu, drvu, turizmu i modi.

Aplikaciju ''Gradski parking Šibenik'' možete preuzeti na Google Playu i App Storeu.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

MedicoHome

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675