Huawei

Viber uvodi plaćanja unutar aplikacije

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka

Viber ulazi na globalno tržište digitalnog plaćanja s globalnom bazom korisnika od nekoliko stotina milijuna potrošača. McKinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, domaće transfere i plaćanja kreditnim karticama, porasti na 2,5 trilijuna dolara do 2025. godine

U početku, plaćanja putem Vibera biti će dostupna u Grčkoj i Njemačkoj, a u bliskoj budućnosti će se proširiti i na druge države. Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a njemački Stiftung Warentest proglasio ga je jednom od najsigurnijih aplikacija za razmjenu poruka.

Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka. Kako bi mogao pružiti licencirane usluge plaćanja na prvim tržištima, Viber se udružio s Rapydom, globalnom fintech-as-a-service tvrtkom. Rapyd će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja u Viber aplikaciju, čime će osnažiti mogućnosti plaćanja unutar aplikacije. Nakon dostupnosti u više zemalja, korisnici Vibera moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga, uključujući:

  • Plaćanja s Vibera-na-Viber novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u eurima, s planovima za skoro uvođenje drugih valuta
  • Bankovni prijenosi za jednostavno plaćanje rutinskih troškova poput računa za struju
  • Ekskluzivni popusti i nagrade lokalnih partnera

Kako bi mogli koristiti plaćanja putem Vibera, korisnici će morati postaviti osobni identifikacijski kod ili biometrijsko prepoznavanje za omogućavanje sigurnih transakcija. Potvrde plaćanja šalju se automatski uz obostranu enkripciju. Za potpuni mir, Viberov tim za podršku odgovarati će na pitanja na lokalnim jezicima.

Kako se plaćanje bude pokretalo u drugim zemljama tako će Rakuten Viber dodavati više valuta i značajki, uključujući kupone i druge novčane nagrade od strane prodavača i trgovaca koji koriste sustav.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Einhell

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675