Telemach

Bečki chatbot WienBot sve popularniji među građanima

Najzastupljenija tema bila je pandemija

Najzastupljenija tema bila je pandemija

Putem pametnog chatbota bečke gradske uprave WienBot građani austrijske prijestolnice mogu saznati vrijedne informacije vezane uz rad gradskih službi, prijave i odjave boravišta, parkiranje, odvoz otpada i slično

Digitalni asistent Grada Beča nudi i informacije o redu vožnje i autobusnim, tramvajskim i metro linijama bečkog javnog prijevoza kao i lokacije česmi s pitkom vodom ili vremenskoj prognozi. WienBot je integriran u aplikaciju Grada Beča, a dostupan je i kao posebna aplikacija te u web-verziji. Prema novim podacima ovaj asistent, koji je pušten u rad 2017., sve je popularniji među Bečanima. Protekle godine dao je 2,3 milijuna odgovora na različite upite građana, što je u prosjeku bilo pet odgovora u minuti.

Najzastupljenija tema bila je pandemija. Naime, više od polovice odgovora odnosilo se na informacije vezane uz koronavirus kao što su cijepljenje protiv bolesti COVID-19 ili testiranja. Tijekom ljeta ovaj alat pružao je brojne informacije o sezoni kupanja, kupalištima i gradskim bazenima te njihovoj popunjenosti. Među popularnim temama prethodne godine našli su se još i ponuda poslova, parkiranje i klizalište na otvorenom ispred bečke gradske vijećnice.

Usluge WienBota kontinuirano se aktualiziraju i nadopunjuju. Tako, na primjer, neprestano sadrži informacije o trenutačnim epidemiološkim mjerama u glavnom gradu Austrije, a prošle godine sustav je naučio 3.000 novih ključnih riječi i sinonima. Osim toga, dodano je 9.000 emotikona i 1.500 kombinacija ključnih riječi. Član bečkog gradskog poglavarstva za financije i gospodarstvo Peter Hanke istaknuo je da je u razvoj WienBota uloženo mnogo znanja i truda djelatnika gradske službe za medije i informiranje. Chatbot, koji je već osvojio nekoliko priznanja, postao je važan informativan alat za Bečanke i Bečane.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675