| | | | |

powered_by_lenovo_2020 AKD-ov sustav za izdavanje digitalnih COVID potvrda bez ikakvih problema u radu    - CroPC.net

AKD-ov sustav za izdavanje digitalnih COVID potvrda bez ikakvih problema u radu  

EU digitalna COVID potvrda
EU digitalna COVID potvrda
EU digitalna COVID potvrda

Nakon fijaska sa sustavom za prijavu za cijepljenje protiv COVID-a, sustav za izdavanje digitalnih COVID potvrda iza kojeg stoji tvrtka AKD, bez ikakvih problema u radu

AKD, koji je zadužen za izradu tehničkog rješenja digitalnih zelenih potvrda, nakon uspješno obavljenog pilot testiranja sustava sa središnjim europskim pristupnikom (EU Gateway), svrstao je Hrvatsku kao prvu državu članicu koja je uspješno obavila pilot testiranje sustava i potvrdila funkcionalnost i interoperabilnost sustava digitalnih zelenih potvrda (tako se zvao projekt u pilot fazi koji je kasnije preimenovan u EU digitalne COVID potvrde).

Pilot testiranje potvrdilo je kako su sve ključne komponente hrvatskog sustava funkcionalne i spremne za početak izdavanja potvrda koje je počelo s početkom lipnja. Već prvog dana čak 40.000 građana zatražilo je svoju digitalnu COVID potvrdu, dok je u prvom tjednu izdano njih preko 100.000. Unatoč snažnom odzivu aplikacija radi bez ikakvih problema te ju svakodnevno koriste građani koju se cijepili ili preboljeli COVID.

Sustav uspješno generira QR kodove za sve tri vrste potvrda – o cijepljenju, testiranju i preboljenju i razmjenjuje javne ključeve s drugim državama članicama preko EU pristupnika. AKD je u  sklopu projekta razvio i mobilnu aplikaciju za verifikaciju potvrda drugih država članica.

Za razliku od aplikacije za cijepljenje s kojom su brojni građani imali probleme u radu, a koja je probleme zadavala i zdravstvenim ustanovama, AKD je pokazao kako ipak možemo imati izuzetno dobru i funkcionalnu aplikaciju, i to prvi u EU.

Stoga, ako još niste, klikom na https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ zatražite vašu potvrdu.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675