| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 dostupni u Hrvatskoj - CroPC.net

Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 dostupni u Hrvatskoj

Acronis
Acronis
Acronis

Acronis Cyber Protect inovativno je novo rješenje za kibernetičku zaštitu koje integrira mogućnosti izrade sigurnosne kopije, oporavak od katastrofe, antimalver sljedeće generacije, kibernetičku sigurnost i alate za upravljanje krajnjim točkama

Acronis Cyber Protect uklanja kompleksnost, poboljšava produktivnost i omogućuje upravljanim pružateljima usluga (MSP) da učinkovito sigurnost stave u prvi plan svog portfelja te svojim radom ispune očekivanja klijenata u smislu sigurnosti i zaštite podataka, aplikacija i sustava.

Novi proizvod dolazi u vremenu kad tvrtke ulažu značajan trud kako bi zaštitile svoje podatke i infrastrukturu od rizika koje donosi novo, udaljeno radno okruženje. Acronisovo izvješće o kibernetičkoj spremnosti, u kojem je anketirano 3.400 tvrtki diljem svijeta i njihovih udaljenih zaposlenika usred kontinuirane pandemije COVID-19, pokazuje kako se 92% anketiranih tvrtki izjasnilo kako je uvelo nove tehnologije kako bi omogućile udaljeni rad, uključujući i kolaboracijske alate, rješenja za privatnost i kibernetičku sigurnost.

Kao najveći izazov tvrtke navode skupo, dugotrajno i složeno upravljanje zaštitom podataka u mreži tvrtke i novim uređajima uz pomoć niza različitih rješenja. Dodatno, nedostatak integracije stvara obrambenu prazninu unutar organizacije, koju često iskorištavaju cyber kriminalci.

Acronisovo izvješće o kibernetičkoj spremnosti otkriva da hakeri ciljaju upravo udaljene radnike, a najčešće su korištene taktike napada su phishing, DDoS napadi i videokonferencije.

  • 39% tvrtki iskusilo je napad u videokonferencijama tijekom posljednja tri mjeseca, obzirom da su se zaposlenici oslanjali na aplikacije kao što su Zoom, Cisco Webex i Microsoft Teams. Cisco je nedavno otkrio ranjivost u svojoj aplikaciji Webex, koja napadačima može omogućiti otvaranje, čitanje i krađu potencijalno vrijednog ili štetnog sadržaja.
  • Napadi zlonamjernim softverom, poput ransomwarea, također su ojačali tijekom pandemije, pri čemu 31% tvrtki prijavljuje svakodnevne cyber-napade, a polovica (50%) je meta bar jednom tjedno, uključujući i srpanj, kad je vodeći proizvođač GPS tehnologija navodno platio 10 milijuna dolara u ransomware napadu WastedLocker. Operativni centri Acronis Cyber Protection (CPOC) otkrili su kako je 35% korisničkih krajnjih točaka bilo izloženo napadima zlonamjernog softvera koji su se provlačili prije uvođenja rješenja Acronis Cyber Protect.
  • Phishing napadi (krađe identiteta) odvijaju se na povijesnim razinama, što nije iznenađujuće, jer izvješće otkriva kako samo 2% tvrtki uzima u obzir funkciju filtriranja URL-ova pri evaluaciji rješenja za kibernetičku sigurnost. Taj propust udaljene radnike čini ranjivima na phishing web lokacije – Acronisovi operativni centri otkrili su da je oko 10% korisnika kliknulo na zlonamjerne web stranice tijekom svibnja, lipnja i srpnja.

Ova otkrića Acronisa i vanjska istraživanja pokazuju zašto organizacije trebaju rješenje za kibernetičku zaštitu koje nije kompleksno te poboljšava sigurnost u podršci udaljenim radnim okruženjima, a rješenje mora biti isplativo i u razmjeru s brojem udaljenih radnika.

Acronis Cyber Protect 15 je paket za krajnje korisnike s jedinstvenom integracijom mogućnosti zaštite podataka i najmodernije kibernetičke sigurnosti - uključujući bihevioralnu detekciju baziranu na umjetnoj inteligenciji koje zaustavlja napade “nultog dana”, filtriranje URL-ova, procjene ranjivosti, zaštitu videokonferencija i automatizirano upravljanje zakrpama - organizacije štiti od suvremenih kibernetičkih prijetnji, istovremeno osiguravajući da mogu oporaviti svoje podatke i sustave brže od bilo kojeg drugog rješenja.

  • 10% korisnika može kliknuti na zlonamjerne poveznice koje vode do phishing napada, ali filtriranje URL-a u Acronis Cyber Protectu blokira sve te web stranice - štiteći korisnike, njihove uređaje i podatke njihove tvrtke.
  • Zaštita videokonferencija sprečava iskorištavanje videokonferencijskih aplikacija kao što su Zoom, Webex i Microsoft Teams. Acronis Cyber Protect spriječio je eksploataciju koda u Webexu prije no što ga je Cisco zakrpao.
  • Testiranje u neovisnim laboratorijima za kibernetičku sigurnost, kao što su AV-Test i Virus Bulletin, pokazuje da antimalver Acronis Cyber Protect otkriva 100% pokušaja napada zlonamjernog softvera s nula lažno pozitivnih rezultata. Da je proizvođač GPS-a imao Acronis Cyber Protect, nikad ne bi morao platiti otkupninu od 10 milijuna dolara.

Na temelju trenutne stope kibernetičkih napada, jedinstvena integracija sigurnosne kopije i kibernetičke sigurnosti omogućuje Acronis Cyber Protectu da spriječi izravne gubitke za svoje klijente u iznosu od 150 milijuna USD - svake godine.

Sveobuhvatna kibernetička zaštita koju pruža Acronis Cyber Protect i dalje će biti vitalna u postpandemijskom razdoblju. Obzirom da 88% udaljenih radnika koje je anketirao Acronis očekuje da će nastaviti s radom od kuće i nakon završetka pandemije, osiguravanje njihove zaštite i kibernetičke sigurnosti zahtijevat će integraciju i automatizaciju kakva je trenutno dostupna samo u alatu Acronis Cyber Protect 15.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675