| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Nove značajke platforme Teams for Education - CroPC.net

Nove značajke platforme Teams for Education

Novi formati učenja na daljinu zahtijevaju novi način razmišljanja da bi se kreirali uvjerljivi, zanimljivi i poticajni sadržaji

Novi formati učenja na daljinu zahtijevaju novi način razmišljanja da bi se kreirali uvjerljivi, zanimljivi i poticajni sadržaji

Dodavanje novih značajki platformi Teams for Education tek je jedan od načina na koji Microsoft ispunjava potrebe edukatora Teams for Education sada uključuju i integraciju s Kahootom, Prezijem, GO1, Nearpodom, Piazzom, Gaggleom i Moodleom, a stalno se dodaju nove integracije da bi se školama i sveučilištima olakšao rad na platformi Teams

Način na koji učitelji podučavaju, a učenici uče potpuno se promijenio tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Mnogi učitelji su, često i po prvi puta, uključivali nove metode u svoja predavanja. Te nove metode učenja trajno će utjecati i na učenike. Prijelaz na učenje na daljinu pokazao je da je važnije no ikad pomoći učiteljima da pronađu načine kako da se povežu s učenicima u digitalnom svijetu te ih motiviraju i potaknu njihov angažman.

Mnogi znakovi ukazuju na to da će se korištenje digitalnih alata za hibridno učenje i učenje na daljinu nastaviti i tijekom jeseni. Microsoft je zamolio 500 članova Microsoft Education zajednice, koju čine učitelji i ravnatelji iz cijelog svijeta, da podijele ono što su naučili dok su predavali na daljinu. 61 posto ispitanih reklo je da očekuju da će sljedeća školska godina započeti u hibridnom okruženju – mješavini učenja na daljinu i učenja u učionici – a 87 posto ih je komentiralo da očekuju da će, kada se učenje u potpunosti vrati u učionicu, koristiti tehnologiju više nego prije. Učitelji svoje tradicionalne planove nastave ne mogu jednostavno prebaciti u digitalno okruženje. U mnogim slučajevima učitelji smatraju da samim izvođenjem predavanja uživo ne mogu za učenike stvoriti atmosferu uobičajenog školskog dana. Više od 50 posto ispitanih reklo je da su glavni izazovi s kojima su se susreli tijekom podučavanja na daljinu „potaknuti angažman učenika u digitalnom okruženju“ i „kako postići njihovo sudjelovanje“.  

Novi formati učenja na daljinu zahtijevaju novi način razmišljanja da bi se kreirali uvjerljivi, zanimljivi i poticajni sadržaji. Da bi osigurali angažman učenika u raznim aktivnostima te održali sigurnost digitalnih učionica, učitelji sve više koriste platformu Teams koja im nudi niz digitalnih alata za učenje na daljinu. Više od 150 milijuna učenika, učitelja i ravnatelja pri učenju na daljinu aktivno koristi Microsoft Education proizvode, a u središtu cijele priče je Microsoft Teams. Dok se svi oni pripremaju za hibridno učenje i učenje na daljinu u jesen, Microsoft ih želi podržati na najbolji način pa je predstavio nekoliko novosti za Teams for Education:

  • Za učitelje mogućnost da istovremeno vide sva lica svojih učenika čini veliku razliku u učeničkom angažmanu, ali i doprinosi društvenoj i emocionalnoj povezanosti. Zato je od ovog mjeseca dostupan pretpregled, a od jeseni će svima na Teams platformi biti dostupan prikaz 7x7, što znači da će se na zaslonu moći prikazati do 49 sudionika odjednom. U jesen će učitelji moći napraviti virtualne Breakout Rooms, odnosno „sobe“ u kojima učenici mogu raditi u manjim grupama.
  • Učitelji također trebaju više opcija da bi osigurali da svaki učenik može sudjelovati i da se svi glasovi čuju. Na platformi Teams for Education dodana je opcija koja učenicima omogućava da tijekom razrednih sastanaka i tijekom predavanja podignu ruku (raise your hand opcija). Učitelji mogu vidjeti i izvještaje o posjećenosti i razne uvide o svom razredu putem opcije Class Insights, inteligentne analize podataka koja pokazuje angažman učenika, uključujući njihove zadatke, metrike aktivnosti i ocjene, a u jesen stiže i novi pregled trendova.
  • Za učitelje je ključno da imaju kontrolu nad radom u učionici i da učenici budu sigurni. Tijekom ljeta Microsoft na platformu Teams dodaje nove opcije sastanaka koje sprječavaju učenike da započinju sastanke bez nadzora i omogućavaju učiteljima da odrede tko može prezentirati na sastanku. Također će imati mogućnost da kreiraju „predvorje za sastanak“ (Meeting Lobby) da osiguraju da se samo pozvani učenici mogu pridružiti sastanku – to dodatno osnažuje Microsoftov pristup sigurnosti i privatnosti, koji podržava više od 90 regulatornih i industrijskih standarda.
Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675