| | | | |

powered_by_lenovo_2020 EMUI 10.1 s poboljšanim AI korisničkim iskustvom  - CroPC.net

EMUI 10.1 s poboljšanim AI korisničkim iskustvom

EMUI 10.1 dolazi na više od 30 modela Huaweijevih pametnih telefona, uključujući Mate 30 seriju, Mate X, P30 seriju i brojne druge uređaje

Tijekom globalnog predstavljanja Huaweijeve P40 serije pametnih telefona, predstavljeno je i ažurirano korisničko sučelje EMUI 10.1, uvodeći još više mogućnosti za obogaćeno korisničko iskustvo

Huaweijeva distribuirana tehnologija prvi je put predstavljena na EMUI 10 sučelju, kao temelj Huaweijevog all-scenario ekosustava. Mogućnosti hardvera virtualizirane su i podijeljene sa svim povezanim uređajima, rušeći barijere između pojedinih proizvoda kako bi suradnja među njima bila neprekinuta. Uređaji poput pametnih telefona i prijenosnih računala više ne funkcioniraju zasebno, već umjesto toga rade povezano i u suradnji. Razvojem Huaweijeve distribuirane tehnologije, EMUI 10.1 nadograđuje mogućnosti prethodne verzije uvodeći nove funkcionalnosti poput Huawei MeeTime-a i Multi-screen Collaboration-a kako bi korisnici mogli bolje iskoristiti više uređaja odjednom. Huawei također surađuje s nizom partnera na proširenju svog ekosustava, kako bi više uređaja neometano radilo zajedno i koristilo potrošačima u raznim situacijama.

Navigiranje korisničkim sučeljem je poboljšano, a animacije usporavaju listanje, na isti način kao što trenje postepeno zaustavlja predmete u fizičkom okruženju. Model ubrzanja razvijen je na temelju istraživanja ljudskih čimbenika, osiguravajući da se animacije ponašaju na način koji korisnici očekuju.

Također, s bočnih strana uređaja sada je moguće izvuči bočnu traku. Aplikacije unutar nje mogu se povući na zaslon kako bi se pokrenuo Multi-Window rad u kojem se slike, tekst, pa čak i datoteke mogu povlačiti iz jedne aplikacije u drugu. Floating Window funkcija omogućuje korisnicima da obave jednostavne zadatke poput odgovaranja na tekstualne poruke, bez izlaska iz aktivne aplikacije na cijelom zaslonu, kako bi ostali usredotočeni na svoje zadatke.

Multi-device upravljačka ploča pruža jedinstvenu platformu koja korisnicima omogućuje da u svakom trenutku vide povezive uređaje u njihovoj blizini. Spajanje jednog uređaja na drugi je jednostavno, potrebno je samo dodirnuti odgovarajući gumb na izborniku. Ova funkcija može se koristiti za uključivanje ili isključivanje IoT uređaja, postavljanje projekcije zaslona pametnih telefona, pokretanje Multi-screen Collaboration opcije i još mnogo toga. Multi-device upravljački centar također preporučuje uređaje u blizini koji se mogu koristiti za poboljšanje trenutnog korisničkog iskustva. Primjerice, kada korisnik sluša glazbu na Huawei Music aplikaciji, a Huawei Sound X je u blizini, Multi-device upravljačka ploča predložit će prebacivanje audio izlaza na pametni zvučnik radi bolje kvalitete zvuka.

EMUI 10.1 dolazi s Huaweijevom aplikacijom za video pozive – MeeTime. Podržani su 1080p videopozivi između Huawei uređaja, a MeeTime u potpunosti iskorištava integraciju softvera i hardvera kompanije kako bi pružio visokokvalitetno iskustvo korisnicima. Poboljšanja svjetline i algoritmi za uljepšavanje ugrađeni u Huawei MeeTime optimiziraju kvalitetu videozapisa u uvjetima slabog osvjetljenja. Optimizacije su također omogućene kako bi MeeTime omogućio glatko iskustvo videopoziva čak i u manje optimalnim mrežnim uvjetima.  Korisnici mogu i dijeliti zaslon tijekom poziva s drugom stranom te istovremeno raditi skice. Zahvaljujući distribuiranoj Huaweijevoj tehnologiji, kamere trećih strana mogu se bežično povezati s Huaweijevim pametnim telefonom EMUI-jem 10.1 i koristiti kao vanjske kamere za MeeTime videopozive.

Nove mogućnosti dodane su Multi-Screen Collaboration opciju korištenjem distribuirane tehnologije, omogućujući korisnicima da iskoriste više perifernih uređaja spojenih na Huawei MateBook za još bolje korištenje Huaweijevih aplikacija. Nakon brzog postupka postavljanja koji uključuje samo jednostavan dodir, korisnici sada mogu upućivati ili preuzeti video ili audio pozive putem računala. Distribuirana tehnologija omogućuje korisnicima i da koriste PC kameru i mikrofon kao da su povezani s pametnim telefonom. Korisnici također mogu koristiti računalne aplikacije za izravno otvaranje datoteka ili hiperveza na pametnom telefonu te iskoristiti bolji hardver i ekosustav aplikacija za veću produktivnost.

Huawei Share na EMUI-ju 10.1 podržava brzi prijenos datoteka između dva Huawei uređaja. Pored Huaweijevih pametnih telefona, tableta i računala, Huawei Share sada podržava i proizvode drugih proizvođača. Primjerice, poznata europska tvrtka za ispis fotografija Cewe implementirala je Huawei Share u svoje kioske za ispis fotografija, omogućujući korisnicima da lako ispisuju svoje fotografije bežično.

Pomoću distribuiranog datotečnog sustava, Galerija sada objedinjuje sve medije spremljene na Huaweijevim pametnim telefonima i tabletima s EMUI-jem 10.1 koji su povezani na istu Wi-Fi AP mrežu i prijavljeni pod istim HUAWEI ID-om. Značajka pretraživanja obuhvaća sve agregirane medije kako bi korisnici lako pronašli fotografiju ili videozapis koji traže, bez obzira na koji uređaj su spremljeni.

EMUI 10.1 dolazi na više od 30 modela Huaweijevih pametnih telefona, uključujući Mate 30 seriju, Mate X, P30 seriju i brojne druge uređaje. Pratite Huaweijeve lokalne stranice i društvene mreže za dodatne informacije o lokalnom rasporedu ažuriranja i pojedinosti o podržanim uređajima.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675