| | | |

Organizacije ne čine dovoljno u svrhu zaštite privatnosti podataka

Pin It

Istraživanje se temelji na odgovorima 9.500 viših poslovnih i tehnoloških rukovoditelja iz 122 zemljeIstraživanje se temelji na odgovorima 9.500 viših poslovnih i tehnoloških rukovoditelja iz 122 zemlje

Manje od polovice ispitanih (49 %) izjavilo je da je njihova organizacija svela prikupljanje, zadržavanje i pristup osobnim podacima na minimum koji je nužan za ostvarenje opravdane svrhe u koju se podaci prikupljaju, a tek 51 % ispitanika raspolaže točnim informacijama o tome gdje se sve prikupljaju, prenose i pohranjuju osobni podaci njihovih zaposlenika i klijenata, k tome, samo 53 % od svojih zaposlenika zahtijeva da završe edukaciju o politikama i praksi na području zaštite privatnosti, rezultati su to istraživanja koje se temelji na odgovorima 9.500 viših poslovnih i tehnoloških rukovoditelja iz 122 zemlje

U slučaju trećih strana koje obrađuju osobne podatke klijenata i zaposlenika, manje od polovice (46 %) ispitanih provodi revizije usklađenosti kako bi osigurali kapacitete za zaštitu takvih podataka. Gotovo jednak broj ispitanih (46 %) izjavilo je da njihova organizacija zahtijeva od trećih strana da se pridržavaju njihovih politika o zaštiti privatnosti.

Viši rukovoditelji prepoznali su sve veće rizike kibernetičke nesigurnosti. U istraživanju mišljenja predsjednika uprava pod nazivom PwC 21st Global CEO Survey, prijetnje kibernetičkoj sigurnosti već su treći puta zauzele mjesto među 5 najvećih prijetnji rastu, pri čemu je 40 % predsjednika uprava izjavilo da ih to pitanje izuzetno brine, dok je prošle godine ta brojka iznosila 25 %.

Međutim, ima razloga za optimizam. 87 % predsjednika uprava diljem svijeta tvrdi da ulažu u kibernetičku sigurnost kako bi s klijentima izgradili odnos povjerenja. Gotovo ih jednak broj (81 %) tvrdi da uspostavljaju transparentnost u korištenju i pohrani podataka. No manje od polovice ih je izjavilo da ove aktivnosti provode „u velikoj mjeri“. Još više zabrinjava činjenica da je manje od trećine afričkih predsjednika uprava te gotovo četvrtina predsjednika uprava na području Sjeverne Amerike (22 %) izjavilo kako „uopće ne uspostavljaju“ transparentnost u korištenju i pohrani podataka.

PwC očekuje da će sve veći napredak na području tehnologije autentifikacije, uključujući biometriju i enkripciju, biti od sve veće pomoći poslovnim liderima u izgradnji pouzdanih mreža.

Polovica ispitanika tvrdi da je korištenjem napredne autentifikacije poraslo povjerenje klijenata i poslovnih partnera u sposobnosti organizacije za održavanje informacijske sigurnosti i zaštitu privatnosti.

PwC također očekuje pojačani pritisak na industriju u smislu obveze enkripcije podataka kako bi ih se zaštitilo, što će potaknuti povezana ulaganja. Nadalje, 46 % ispitanika u financijskom sektoru izjavilo je kako planira pojačati ulaganja u enkripciju tijekom ove godine.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675