| | | |

Banke će nuditi biometrijska rješenja od travnja 2019.

Pin It

Mastercard je već godinama predvodnik napretka u biometrijskoj tehnologiji u segmentu plaćanja, a fokusiran je na poboljšanje korisničkog iskustva i sigurnosti online i offlineMastercard je već godinama predvodnik napretka u biometrijskoj tehnologiji u segmentu plaćanja, a fokusiran je na poboljšanje korisničkog iskustva i sigurnosti online i offline

Mastercard je najavio da će potrošači moći koristiti biometrijska rješenja – poput otisaka prstiju ili prepoznavanja lica – kao način identifikacije pri kupnji i plaćanju Mastercard karticama od travnja 2019.

Sve veća dostupnost biometrijskih rješenja na pametnim telefonima i tabletima, želja potrošača za takvim rješenjima i novi regulatorni okvir Europske unije koji nalaže snažnu autentikaciju ukazuju na to da je vrijeme za biometrijsku autentikaciju u sklopu digitalnih plaćanja.

Velika većina potrošača – njih čak 93% – bi umjesto lozinki za autentikaciju plaćanja radije koristili biometriju, a prema studiji koju su proveli Mastercard i Sveučilište u Oxfordu, 92% bankarskih stručnjaka želi implementirati biometrijska rješenja. Banke ističu i da su korisnici skloniji završiti kupnju kada koriste biometrijsku autentikaciju. Stopa odustajanja se smanjuje za do 70% u usporedbi s drugim metodama kao što je slanje lozinke putem SMS-a.

„Biometrijska tehnologija savršeno odgovara očekivanjima potrošača koji žele inovativna i sigurna rješenja za plaćanje, u skladu sa sve više digitaliziranim životnim stilom. Zato – unaprjeđivanjem korisničkog iskustva i osiguravanjem sigurnih transakcija – biometrija donosi prednosti potrošačima, trgovcima i bankama. Naša liderska pozicija u ovom području pokazuje našu sposobnost da se prilagodimo očekivanjima potrošača“, rekao je Javier Perez, predsjednik, Mastercard Europe.

Postojeće metode dokazivanja identiteta na internetu mogu biti kompleksne te odvesti kupca daleko od stranice trgovca. Ovo se može riješiti odmicanjem od onoga što kupac zna (npr. lozinku) i što ima (karticu ili pametni uređaj) te približavanjem onome što ima (npr. mobilni telefon) i što jest (biometrija).

Mastercard je već godinama predvodnik napretka u biometrijskoj tehnologiji u segmentu plaćanja, a fokusiran je na poboljšanje korisničkog iskustva i sigurnosti online i offline. Mastercard Identity Check, sada dostupan u 37 zemalja diljem svijeta, je rješenje za autentikaciju koje omogućava pojedincima upotrebu biometrijskih identifikatora, kao što su otisak prsta ili prepoznavanje šarenice i lica, za potvrđivanje identiteta putem mobilnog uređaja tijekom kupnje online i bankovnih aktivnosti. Ovo rješenje dramatično ubrzava doživljaj digitalnog checkouta i poboljšava sigurnost pružajući iskustvo naplate koje smanjuje stopu odustajanja od kupnje.

Pomak prema biometriji dio je novog akcijskog plana kompanije Mastercard za pomoć bankama, trgovcima i partnerima kako bi se spriječile prijevare i poboljšalo iskustvo potrošača u novom digitalnom okruženju. Ujedno ispunjava nove regulatorne zahtjeve vezane uz snažnu autentikaciju korisnika koje propisuje PSD2. Tako su kreirane nove usluge kao što su Mastercard's Decision Intelligence ili Automatic Billing Updater koji koriste suvremene tehnologije, uključujući i umjetnu inteligenciju. Ovim pristupom Mastercard će svojim partnerima pomagati da zadovolje zahtjeve propisane novom regulativom PSD2 te optimiziraju iskustvo kupnje za potrošače.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675