| | | |

Lenovo i Intel pružaju jednostavnije i sigurnije iskustvo online autentifikacije

Pin It

Umjesto da ovise o zaporkama kao jedinoj potvrdi identiteta za prijave na web stranice, korisnici sada imaju sigurniji način prijave pomoću dodira prsta na integriranom čitaču otisaka prstiju putem Universal Authentication Framework (UAF) protokolaUmjesto da ovise o zaporkama kao jedinoj potvrdi identiteta za prijave na web stranice, korisnici sada imaju sigurniji način prijave pomoću dodira prsta na integriranom čitaču otisaka prstiju putem Universal Authentication Framework (UAF) protokola

Pokazatelji ukazuju da se 81 posto proboja podataka odnosilo na slabe, zadane (default) ili ukradene lozinke, a phishing napadi povećali su se za 65 posto u odnosnu na prethodnu godinu

Zaštita online privatnosti, identiteta i svih vrsta podataka važnija je nego ikad – zahtijeva robusniju sigurnosnu praksu. Lenovo i Intel danas su predstavili prve ugrađene mjere provjere autentičnosti za osobno računalo kako bi podržali online pretraživanje, rad i kupnju preko interneta. Koristeći Intel Online Connect na 7. i 8. Gen Intel Core procesore , najnovija računala tvrtke Lenovo uključujući Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet (drugu generaciju), ThinkPad X1 Carbon (petu generaciju) i IdeaPad 720S, integriraju FIDO certificirane autentifikatore izravno u jezgru osobnog računala, donoseći jednostavniju i sigurniju mrežnu provjeru autentičnosti pri prijavi na popularne web stranice, kao što su PayPal, Google, Dropbox i Facebook.

Umjesto da ovise o zaporkama kao jedinoj potvrdi identiteta za prijave na web stranice, korisnici sada imaju sigurniji način prijave pomoću dodira prsta na integriranom čitaču otisaka prstiju putem Universal Authentication Framework (UAF) protokola ili klikomgumba na zaslonu u stvarnom vremenu, putem Universal 2nd Factor (U2F) protokola. Pomoću tih integriranih FIDO autentifikatora web-stranice koriste sigurnosne ključeve koji su zaštićeni i duboko ukorijenjeni u hardver osobnog računala, u konačnici povećavajući zaštitu korisnika i smanjujući prijevare.

Intel Online Connect i Intelov Software Guard Extensions (Intel SGX) ugrađeni su u sedmu i osmu generaciju Intel Core procesora te nude zaštitu podataka o autentičnosti korisnika uz implementaciju integriranog čitača otiska prsta za uključivanje mjera osmišljenih za sigurno korisničko iskustvo.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675