| | | |

Francuska dizajnerica osmislila prvu svjetsku kolekciju na pametnom uređaju

Pin It

S Pen olovka moćnog Note9 dala je preciznost i kontrolu u skiciranju, a snažne mogućnosti obrade i gotovo beskonačna memorija uređaja omogućile su dizajnerici izravno povezivanje s novim tehnološkim alatimaS Pen olovka moćnog Note9 dala je preciznost i kontrolu u skiciranju, a snažne mogućnosti obrade i gotovo beskonačna memorija uređaja omogućile su dizajnerici izravno povezivanje s novim tehnološkim alatima

Aurélie Fontan, nagrađivana modna dizajnerica, osmislila je i stvorila prvu modnu kolekciju na pametnom uređaju, Aurélie je surađivala sa Samusungom i koristila Galaxy Note9 u sedam glavnih koraka dizajna i proizvodnje kako bi proizvela prvu svjetsku kolekciju „Mobile Couture“

Mobilni telefon korišten je za skiciranje te bežično komuniciranje s novim proizvodnim alatima, printanje 3D pričvršćivača i uzoraka tkanina za stvaranje ove neobične kolekcije. Sve to omogućilo je dizajnerici da ubrza čitav proces izrade prototipa i razvoja kroz jednostavno sinkroniziranje aplikacije s dobavljačima. Također, to joj je omogućilo da svoj dizajn napravi gdje god se nalazila.

Dizajniranje „Mobile Couture“ kolekcije nudi alternativu brzom modnom sistemu te povećava snagu i potencijal mobilne i digitalne tehnologije. Ćitava kolekcija izrađena je od mješavine reciklirane kože i biorazgradivih 3D plastičnih pričvršćivača, a proces izrade završen je u samo šest tjedana.

S Pen olovka moćnog Note9 dala je preciznost i kontrolu u skiciranju, a snažne mogućnosti obrade i gotovo beskonačna memorija uređaja omogućile su dizajnerici izravno povezivanje s novim tehnološkim alatima. Isti su omogućili brzu izradu i uređivanje u oba razvojna stadija te u finalnoj produkciji kolekcije, a sve to na uređaju koji može stati u džep. Note9 ubrzao je izradu prototipa za oko 40 posto, a sama kolekcija je stvorena u osam dana, umjesto uobičajenih 14.

Kako je korišten Galaxy Note9

 

Izvorna inspiracija

  • Kameru i inovativnu S Pen olovku dizajnerica je koristila za bilješke i nadahnuće za svoj digitalni sketchbook.
  • Uz bateriju koja traje čitav dan i gotovo beskonačnu memoriju, dizajnerica je mogla raditi na svojim digitalnim skicama gdje i kada god je dobila inspiraciju.

Skiciranje projekata i uzoraka

  • Oblik odjeće, uzorak tkanina i pričvršćivača nacrtani su s pomoću S Pen olovke na velikom 6,4-inčnom zaslonu Note9, najvećem zaslonu koji se ikad pojavio na Note seriji.

Izrada 3D odjevnih predmeta

  • Složeni pribori za pričvršćivanje odjeće obnovljeni su u aplikaciji OnShape* za izradu digitalnih dizajna pogodnih za 3D printanje.
  • Skice napravljene na Note9 mogu se poslati izravno s pametnog telefona na Ultimaker 3D pisač, što je do sada bilo moguće samo na računalu.
  • Sam 3D ispis bio je praćen u realnom vremenu s mobilnim telefonom, što je dizajnerici omogućilo uređivanje uživo po potrebi.

Bežični daljinski uzorci slikanja

  • Uzorci i dizajn tkanine bežično su poslani u Joto X - visoko napredni robotski uređaj za digitalno crtanje, koji je složeni uzorak prenio na kožnu podlogu odjeće.

Finalni izgled

  • 3D-printani pričvrsni materijali koristili su se za povezivanje kože s uzorkom za finalnu izradu odjevnih predmeta.
  • Dizajnerica je zatim kreirala vlastiti digitalni look book S Pen olovkom, povezanom s uređajem Bluetooth vezom. Uz pomoć S Pen olovke, dizajnerica je snimila fotografije bez dodirivanja telefona, dok je rukama napravila finalne prilagodbe kako bi dobila savršene, kontrolirane fotografije.
  • Dodatnu pomoć pružila je i značajka Flaw Detection (otkrivanje nedostataka) na inteligentnoj kameri Note9, koja i prije nastanka fotografije upozorava na eventualne nesavršenosti na snimci.
Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675