| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Canon CEE peti je put za redom partner humanitarnog projekta „Mirno more“ - CroPC.net

Canon CEE peti je put za redom partner humanitarnog projekta „Mirno more“

Canon CEE svoju je potporu ovom vrijednom projektu prvi put dao godine 2014., a od 2015. omogućuje sudjelovanje štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra koje ove godine na jedrenje vodi po četvrti put

Canon CEE objavljuje da je suradnja s poznatim internacionalnim društveno-pedagoškim projektom „Mirno more“ nastavljena petu godinu za redom, u fokusu projekta su već više od dva desetljeća djeca iz socijalno ugroženih sredina

Kao i prethodne četiri godine, Canon će i u 2018. biti pokrovitelj broda iz flote „Mirno more“ na kojemu će tjedan dana ploviti i uživati štićenici Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra. Štićenici Doma su mladež i djeca koja su od najranijeg djetinjstva bila izložena negativnim odgojnim postupcima, zapuštena i zanemarena, često izlagana nasilju, zbog čega u radu s takvom djecom treba imati dodatnu ljubav i snagu kako bi im se moglo adekvatno pomoći. Ta zadarska ustanova za društvenu skrb već niz desetljeća uspješno ispunjava ovu zadaću te brine o djeci i mladima s poremećajima u ponašanju.

Sudjelovanje u floti „Mirno more“ koje je omogućio Canon CEE pružit će štićenicima ove ustanove ne samo zabavno i nezaboravno jedrenje Jadranom, nego isto tako i priliku da nauče nešto više o međusobnoj suradnji i toleranciji te sklope prijateljstva koja će se nastaviti i nakon završetka događaja.

Flota „Mirno more“ i ove će godine ploviti Jadranom u okolici Splita. Početak plovidbe zakazan je za subotu, 15. rujna, a sljedeći dan svi sudionici naći će se u poslijepodnevnim satima u Marini Frapa u Rogoznici. Središnji događaj plovidbe je dan na kopnu koji će svi sudionici provesti u zajedničkom druženju i grupnim aktivnostima u kampu u marini u Kaštelima u srijedu, 19. rujna. Plovidba cijele flote u formaciji održat će se sljedeći dan, 20. rujna, a petak, 21. rujna zadnji je dan ovogodišnjeg projekta.

Tijekom zadržavanja flote u marini u Kaštelima tim tvrtke Canon Adria će sa suradnicima održati radionicu Creative Park namijenjenu štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra, ali i ostalim zainteresiranima, na kojoj će djeca i mladi moći saznati i sami isprobati uzbudljive mogućnosti kreativnog i zabavnog ispisa fotografija koje nudi softver Creative Park koji Canon besplatno isporučuje sa svojim pisačima PIXMA.

Canon CEE svoju je potporu ovom vrijednom projektu prvi put dao godine 2014., a od 2015. omogućuje sudjelovanje štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Zadra koje ove godine na jedrenje vodi po četvrti put.

Flota će i ove godine okupiti više od 950 sudionika iz 23 zemlje koji će se nalaziti na ukupno više od 100 brodova.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675