Huawei

Nagrada Svjetskog poduzetničkog foruma

Dr. Kazuo Inamori ovogodišnji je dobitnik nagrade „Poduzetnik za svijet“

Dr. Kazuo Inamori, osnivač i počasni predsjednik korporacije Kyocera, na dodjeli nagrada Svjetskog poduzetničkog foruma, koja se održavala u Lyonu, dobio je nagradu „Poduzetnik za svijet“ (Enterpreneur for World).Patrick Molle, predsjednik poslovne šole EMLYON, i Jean-Luc Decornoy, predsjednik tvrtke KPMG, nagradu su dodijelili Inamoriju za „poduzetničke uspjehe, osobito za osnivanje tvrtki Kyocera i KDDI, za društvenu angažiranost putem više ustanova i poruka koje prenosi javnosti, čime je postao uzor koji može biti glas poduzetništva na globalnoj razini“.

Dr. Inamori osnovao je korporaciju Kyocera u Kyotu 1959. godine, kada je imao 27 godina. Tvrtka je pionir na području razvoja napredne keramike te igra ključnu ulogu na mnogim područjima, uključujući informacijske tehnologije, poluvodiče, solarnu energiju i visokotehnološku proizvodnju. Dr. Inamori razvio je i implementirao jedinstvenu filozofiju tvrtke i sustav upravljanja. Kyocera, koja ove godine slavi pedesetogodišnjicu postojanja, razvila se u vodeću svjetsku tvrtku na različitim područjima. U fiskalnoj 2009. godini, s gotovo 60 000 zaposlenika ostvarila je približno 11,5 milijardi USD čiste prodaje.

1984. godine dr. Inamori je osnovao neprofitabilnu zakladu Inamori Foundation i nagradu Kyoto Prize, prestižnu međunarodnu nagradu za životne uspjehe na područjima umjetnosti i znanosti. Istovremeno djeluje i kao predsjednik Seiwajyukuja, udruge poslovnih menadžera koja je posvećena rastu vlasnika tvrtki i poduzetnika.

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Einhell

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675