Njuškalo

Održana konferencija "Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere"

Održana konferencija
Održana konferencija

Konferenciju "Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere", koja je održana u Zagrebu u organizaciji Visokog učilišta Algebra, pratilo je na licu mjesta više od 350 posjetitelja, a prijenos uživo popratilo je i dodatnih 1.100 sudionika

Gotovo četiri puta veći interes za registraciju na konferenciju pokazuje koliko je digitalni marketing atraktivno područje te koliko suvremeni trendovi u digitalnom marketingu iz temelja mijenjaju način na koji se marketinške i prodajne aktivnosti danas odvijaju. Svoja su predavanja na razne teme vezane uz digitalnu transformaciju održali stručnjaci iz Googlea, Kraša, Hrvatskog telekoma, IN2data, digitalne agencije Drap, Raiffeisenbank Austria i Visokog učilišta Algebra a konferencija je okončana zanimljivim okruglim stolom na temu gospodarsko-političke perspektive marketinga digitalne ere.

Izuzetno velik interes posjetitelja, zanimljive prezentacije inovativnih projekata i suvremenih analitičkih metoda koje se koriste u digitalnom marketingu obilježili su konferenciju "Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere". Visoko učilište Algebra organiziralo je konferenciju kako bi okupilo vrhunske stručnjake za digitalni marketing i sve one koji ga vide kao dio svoje karijerne budućnosti ili postaju svjesni da će ove napredne strateške i analitičke tehnike morati uskoro primijeniti u vlastitom poslu. Visoko učilište Algebra organizacijom velike konferencije o digitalnom marketingu ujedno je željelo predstaviti svoj novi studij digitalnog marketinga, prvi takav u široj regiji i jedan od rijetkih u svijetu, a za koji vlada velik interes budućih studenata.

Kroz desetak predavanja i jedan završni panel, sudionici konferencije stekli su uvid u glavne trendove koji danas obilježavaju područje digitalnog marketinga te u analitičke metode i tehnologiju koja se nalazi u njihovoj pozadini, a koji će svi usmjeravati digitalni marketing u narednom razdoblju kada gotovo da i neće biti tvrtke ili organizacije koja u svojem radu neće posezati za ovim načinom komunikacije. U podlozi mnogih tih trendova nalaze se metode (poput psihologijske analize ili analize velike količine podataka – data science) čije je razumijevanje ključno za uspješno planiranje i provođenje digitalnih kampanja te će upravo one biti u središtu sadržaja ove konferencije.

Data science, znanost tumačenja i analize velike količine podataka, korak je dalje od dosadašnjeg buzzworda i koncepta "big data", jer se bavi tumačenjem nestrukturiranih podataka kakvi u velikim količinama nastaju svakodnevno, a upravo je traženje poveznica i smisla u toj gomili podataka nešto što može biti od izuzetno velike koristi za današnje stručnjake koji se bave digitalnim marketingom i planiranjem kampanja.

"Preusmjeravanje marketinških budžeta prema digitalnom marketingu vrlo je očit trend, no time se ujedno mijenjaju i potrebe u smislu kvalifikacija koje budući stručnjaci za marketing moraju imati. 80 posto tvrtki povećat će svoje proračune za digitalni marketing, no istovremeno će i 80 posto stručnjaka za marketing morati imati tehnička znanja i tehničku pozadinu jer klasične marketinške metode i razumijevanje klasične marketinške analitike danas, u digitalnom svijetu, više nije dovoljno da biste se uspješno bavili tim poslom", naglasio je dr. sc. Robert Kopal, prodekan za istraživanje i razvoj u Visokom učilištu Algebra, otvarajući konferenciju.

Konferencija "Od digitalnog marketinga do marketinga digitalne ere" zaključena je panelom na temu "Gospodarsko-politička perspektiva marketinga digitalne ere", odnosno cjelokupne digitalne transformacije koje je zahvatila i gospodarstvo i politički život. Panel je moderirao Ivan Brezak Brkan (Netokracija), a na njemu su sudjelovali Marijo Volarević (Hrvatski telekom), Anđelko Milardović (Institut za europske i globalizacijske studije), Igor Pureta (Grawe), Davor Runje (DRAP), Velimir Srića (Ekonomski fakultet u Zagrebu) i Robert Kopal (Algebra, IN2data).

"U slučaju Hrvatske teško je reći koliko se točno novaca 'vrti' u digitalnom marketingu ali je rast, u postocima, a i kada se gleda rast digitalnih agencija, vrlo značajan a projekti su dramatično napredniji iz godine u godinu", rekao je Davor Runje iz DRAP-a, potvrđujući da i u nas, iako nešto sporije, postoji trend prelaska marketinga u smjeru digitalnog marketinga – usporedbe radi, u Velikoj Britaniji udio je već oko 50 posto.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.