Kompare
Featured

Equinox donosi motive zagrebačkog Adventa u Zagrebu i Dubaiju kroz interaktivnu AR igru

Equinox i Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa na fizičke lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai donose novu dimenziju u komunikaciji i promociji turističkog proizvoda
Equinox i Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa na fizičke lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai donose novu dimenziju u komunikaciji i promociji turističkog proizvoda
Equinox i Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa na fizičke lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai donose novu dimenziju u komunikaciji i promociji turističkog proizvoda

Tvrtka Equinox Vision, hrvatski startup koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti (AR), ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba (TZGZ) omogućuje građanima i posjetiteljima ovogodišnjeg Adventa doživljaj sudjelovanja u jedinstvenoj adventskoj AR igri

Unutar aplikacije Equinox XR igrači će kroz “unboxing” igru otkrivati i skupljati igračke postavljene na 10 lokacija u gradu. Nakon što igračke pronađu, igrači ih mogu mogu ponijeti sa sobom i samostalno ih, koristeći aplikaciju, postaviti u proširenu stvarnost na bilo kojoj lokaciji na svijetu, te na taj način dijeliti radost otpakiravanja poklona s drugima.
Tradicionalne igračke oživljene kroz proširenu stvarnost (AR)

Riječ je o igračkama koje su se proizvodile upravo na području Zagreba - u tvornicama Biserka i Tik Tik ili u Vavrinoj radionici te su ujedno i glavni motiv ovogodišnjeg Adventa. Equinox vodi tradicionalne igračke u budućnost i omogućuje da u trodimenzionalnom obliku ožive kroz sadržaj proširene stvarnosti (AR) na ekranima pametnih telefona.

Svi koji imaju pametne telefone s popisa podržanih uređaja mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR na 10 lokacija u centru Zagreba potražiti prepoznatljive kutije s igračkama, te ih otpakiravati dodirom ekrana.Tako ih korisnici mogu pomoću kamere mobitela vidjeti na: Trgu bana Jelačića, Trgu kralja Tomislava, Kurelčevoj ulici, Parku Zrinjevcu i drugim lokacijama (karta svih lokacija je dostupna ovdje: https://bit.ly/LokacijeAdventZagreb2021).
Igra otkrivanja i darivanja u virtualnom svijetu

Na svakoj lokaciji se nalazi druga igračka. Jednom kada igrač pronađe i otpakira pojedinu kutiju, igračku nosi sa sobom i tada ju može samostalno, koristeći aplikaciju, postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svijetu na kojoj se igrač u tom trenutku nalazi.

Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina (link za Android: http://bit.ly/equinoxforandroid, link za iPhone: http://bit.ly/equinoxforiOS) i otići na neku od lokacija na kojoj su postavljeni adventski sadržaji. Svoj osobni doživljaj igre i interakcije s postavljenim trodimenzionalnim objektima u AR-u, korisnici aplikacije mogu kao video ili sliku podijeliti i na društvenim mrežama.

Equinox i Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa na fizičke lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai donose novu dimenziju u komunikaciji i promociji turističkog proizvoda. Sedam igračaka na pet lokacija oko i unutar hrvatskog paviljona posjetitelji će moći uz pomoć svojih pametnih mobitela potražiti prepoznatljive kutije te ih otpakirati dodirom ekrana.
Na taj način posjetitelji dolaze u kontakt s turističkim proizvodom koji kroz sadržaj proširene stvarnosti smisleno obogaćuje fizički prostor.

I ove godine višestruko nagrađivani Advent Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) nastavljaju trend praćenja i primjene tehnoloških inovacija u turizmu. Poznavanjem i korištenjem proširene stvarnosti te platforme Equinox kao partnera, drugu godinu zaredom Turistička zajednica grada Zagreba stvara dodatnu vrijednost postojećem turističkom proizvodu kroz inovativnost i interaktivnost.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo za ovaj Advent omogućili građanima i posjetiteljima Zagreba ne samo da dožive jedinstvenu AR igru, već i da sami budu kreatori lokacijskog AR sadržaja. Time pokazujemo kako platforma Equinox omogućuje svakodnevno objavljivanje AR sadržaja na način blizak onome na društvenim mrežama. Naša najveća snaga je u lakom i brzom objavljivanju najrazličitijih animiranih i interaktivnih AR sadržaja – fotografija, video-zapisa, 3D likova – koje je moguće pregledavati na smartfonima, najraširenijim uređajima koje svatko ima u džepu.“ izjavio je Ivan Voras, suosnivač tvrtke Equinox Vision.

“Nastavljamo s prošlogodišnjim uspješno pokrenutim projektom proširene stvarnosti (AR) te kroz “Virtualne igračke” spajamo tradiciju s naprednom tehnologijom. Kako svake godine oplemenjujemo Advent novim sadržajima, tako sada omogućujemo građanima i posjetiteljima Zagreba da kroz šetnju gradom u svijetu proširene stvarnosti pronalaze, skupljaju i daruju voljenima tradicionalne hrvatske igračke kroz interaktivnu AR igru. Turističku ponudu smo i ovaj puta prilagodili novonastalim uvjetima, a ovakve inovacije omogućuju nam stvaranje dodatne vrijednosti, atraktivnosti, ali i pojavnosti našeg najpoznatijeg turističkog proizvoda“, izjavila je dr.sc. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.