Njuškalo
Featured

A1 uveo chatbot za upite korisnika bonova

Podsjetimo, u Moj A1 aplikaciji već je tri godine dostupan Digitalni tehničar koji služi za rješavanje poteškoća s fiksnom mrežom
Podsjetimo, u Moj A1 aplikaciji već je tri godine dostupan Digitalni tehničar koji služi za rješavanje poteškoća s fiksnom mrežom
Podsjetimo, u Moj A1 aplikaciji već je tri godine dostupan Digitalni tehničar koji služi za rješavanje poteškoća s fiksnom mrežom

A1 korisnici bonova odgovore na svoje upite mogu dobiti još brže i jednostavnije zahvaljujući chatbotu koji im je na raspolaganju u Moj A1 aplikaciji, chatbot Nikša digitalni je asistent koji korisnicima ubrzava dobivanje odgovora na učestala pitanja

Chatbot su interno razvili A1 stručnjaci iz timova za korisničku podršku, razvoj aplikacija, razvoj temeljnih proizvoda i kognitivnog računarstva. Trenutačno je dostupan korisnicima na bonove, a sljedeći korak je nadogradnja za korisnike na ugovoru.

Digitalni asistent Nikša raspolaže velikom bazom podataka pomoću koje korisnicima nudi pregled i objašnjenje njihove potrošnje, pomaže im s aktivacijom i nadoplatom bonova, preporučuje im tarife prilagođene njihovim navikama te odgovara na brojna pitanja vezana uz aktivacije, tehničke probleme i dodatne usluge. Razgovor s Nikšom korisnik započinje jednostavno odabirući ikonu na dnu Moj A1 aplikacije. Nikša s druge strane naprednom neuronskom mrežom odlično prepoznaje korisničke upite, ali iz njih i uči.

„Naš chatbot Nikša je jako dobro opremljen informacijama i spreman ponuditi pomoć korisnicima putem jednostavnog sučelja, eliminirajući eliminirajući potrebu pozivanja Službe za korisnike. Na ovaj način korisnici dobivaju pristup informacijama na mnogo brži i jednostavniji način. Chatbot Nikša konstantno uči kroz razgovore s korisnicima te će postupno odgovarati na još više upita kako bi bio što bolji digitalni asistent našim korisnicima. Ovo je još jedan korak dalje u omogućavanju vrhunskog korisničkog iskustva“, izjavila je voditeljica razvoja digitalnih platformi i novih proizvoda Iva Babić.

Osim što sam odgovara na upite, chatbot Nikša korisnike po potrebi usmjerava na dijelove aplikacije poput shopa, switcha i aktivacije SOS kredita. Također, ako je Nikša primio upit koji ne može riješiti, korisnika preusmjerava na pisani upit ili direktnu komunikaciju s agentom putem WhatsAppa, gdje će se stvarna osoba posvetiti upitu ili zahtjevu. Chatbot kanal komunikacije korisnicima je dostupan 0/24 te većinu upita i zahtjeva može riješiti odmah.

Podsjetimo, u Moj A1 aplikaciji već je tri godine dostupan Digitalni tehničar koji služi za rješavanje poteškoća s fiksnom mrežom. Osim za korisnike, A1 je još početkom godine razvio chatbota za zaposlenike, omogućujući im da na jednom mjestu dobiju odgovore o temama koje njih zanimaju, poput godišnjih odmora, bolovanja, slobodnih dana i brojnih drugih kadrovskih pitanja. Tako je interni chatbot poslužio kao jedan od uzora za stvaranje Nikše koji sada na sličan način komunicira s korisnicima bonova putem Moj A1 aplikacije.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.