| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Stručnjaci iz Holosysa razvili nove NB-IoT uređaje - CroPC.net

Stručnjaci iz Holosysa razvili nove NB-IoT uređaje

Funkcionalnosti uređaja testirane su i potvrđene u realnim uvjetima i uspješno su implementirani u više vodovoda i plinara u Hrvatskoj

Holosys, hrvatska tvrtka koja se bavi proizvodnjom naprednih elektroničkih uređaja i razvojem ICT rješenja za daljinsko očitanje potrošnje energenata (energije i plina) i vode razvila je nove uređaje koji omogućuju implementaciju rješenja baziranih na NB-IoT (Narrowband Internet of Things), novoj tehnologiji koja se počinje primjenjivati u raznim sektorima gospodarstva širom svijeta

Holosys tako samostalno razvija, proizvodi i isporučuje NB-IoT Bridge i NB-IoT Pulse Reader P1-N, module koji omogućuju povezivanje na NB-IoT mreže telekom operatera.

Za poslovne i krajnje korisnike implementacija takvih uređaja znači brži i pouzdaniji prijenos podataka te niz drugih prednosti kao što je npr. bolja mogućnost prikupljanja informacija s mjerila vode i plina na nepristupačnim područjima. Uređaji su izrazito trajni i otporni na vanjske uvjete, rade na temperaturama od -20°C to 80°C , baterija traje i po 10 godina, a firmware se može instalirati na daljinu.

Funkcionalnosti uređaja testirane su i potvrđene u realnim uvjetima i uspješno su implementirani u više vodovoda i plinara u Hrvatskoj. Istovremeno se isti plasiraju u inozemstvo gdje vlada veliki interes za ovom tehnologijom.

„Naš tim radi na razvoju raznih uređaja i softvera koji funkcioniraju na više tehnologija za očitanje potrošnje energenata i vode. U posljednje vrijeme fokusirali smo se na NB-IoT tehnologiju s obzirom da ista donosi brojne prednosti svima uključenima u njenu primjenu. Veseli nas da komunalna poduzeća u Hrvatskoj prepoznaju očite prednosti, pa smo uspješno testirali i implementirali naša rješenja na više pilot projekata gdje se pokazalo da uspješno i pouzdano funkcioniraju u raznim složenim situacijama. U sljedećem razdoblju očekujemo veći interes za takvim rješenjima u Hrvatskoj, a istovremeno počeli smo plasirati uređaje kod nekoliko velikih partnera širom Europe i otvaramo vrata kod brojnih sistemskih integratora“, rekao je Tomislav Lekić, direktor Holosysa, te naglasio da je Holosys dosad svoje proizvode plasirao u 50 zemalja svijeta na četiri kontinenta, a više od 500.000 mjerila potrošnje vode i plina u svijetu je povezano kroz neki od Holosysovih sustava.

Uređaji koje je proizveo Holosys, osim navedenih prednosti, zahtijevaju jednostavnu konfiguraciju i moguće ju je napraviti putem tableta, mobitela ili računala s pristupom internetu. Montaža je brza i moguća u svim uvjetima, a održavanje je posebno pojednostavljeno za vodovode i plinare s obzirom na mali broj komponenti. Dodatno, konfiguracija se prilagođava različitim tipovima vodomjera i plinomjera.
Najveća prednost NB-IoT tehnologije je činjenica da uslugu pružaju telekomi tako da korisnik ne treba imati svoju opremu na centralnoj lokaciji već je dovoljna oprema na terenu pri čemu su telekomi dužni osigurati dostupnost signala. Također, NB-IoT tehnologija koristi licencirani frekvencijski spektar za razliku od drugih konkurentskih tehnologija. To znači nepostojanje interferencija s drugim uređajima, pa mogućnost zagušenja na mreži praktički ne postoji. NB-IoT tehnologija idealna je za ruralna područja i infrastrukturu koja se nalazi ispod zemlje gdje obično nema mobilnog signala.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675