| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Schneider Electric i EcoDataCenter sklapaju partnerstvo za klimatsku pozitivnost - CroPC.net

Schneider Electric i EcoDataCenter sklapaju partnerstvo za klimatsku pozitivnost

Prilikom gradnje podatkovnog centra, EcoDataCenter imao je u vidu dobrobit zajednice

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj

Želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxureTM Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

U potrazi za pouzdanim upravljanjem napajanja koje bi osiguralo neprekinuti rad i energetsku učinkovitost klijentskih poslužitelja, EcoDataCenter sklopio je partnerstvo sa tvrtkom Schneider Electric.

"S rješenjima koja stižu iz tvrtke Schneider Electric, očekujemo postići PUE od 1.15, što će nam u kombinaciji s obnovljivom energijom omogućiti postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u Skandinaviji, a nadamo se i na svijetu", rekao je Mikael Svanfeldt, direktor tehnološkog odjela u EcoDataCentru.

Schneider Electric integrirao je EcoStruxure platformu namijenjenu pružateljima usluga u oblaku, te drugih usluga, u novi objekt EcoDataCentra. EcoStruxure je svojom otvorenom arhitekturom omogućio EcoDataCentru neprimjetno povezivanje postojećeg hardvera, softvera i nadzora, analitikom i uslugama platforme. EcoDataCenter povezao je podatke senzora i mjerača potrošnje energenata s ciljem generiranja analitičkih izvješća o operativnoj učinkovitosti podatkovnog centra - i njegovom indeksu održivosti.

Povezani servisni centar sada daljinski nadzire kritične senzore, dok tim servisnih inženjera tvrtke Schneider Electric EcoDataCentru pruža usluge stručnog daljinskog nadzora i rješavanja problema 24/7.

Prilikom gradnje podatkovnog centra, EcoDataCenter imao je u vidu dobrobit zajednice. Nadzor, učinkovitost i povezanost koje osigurava EcoStruxure omogućuju EcoDataCenteru recikliranje toplinskog otpada u lokalnim komunalnim tvrtkama. EcoDataCenter koristi tu efikasnost kako bi dao svoj doprinos lokalnoj mreži, omogućujući joj postizanje ne samo nultu neto stopu emisija, već i klimatsku pozitivnost.

Dva Uniflair Turbocor rashladna uređaja dodatno poboljšavaju klimatizaciju objekta, uz uobičajeno niske nordijske temperature, posebno ljeti kada su razine vlage visoke. Unutar arhitekture EcoStruxure, četiri Galaxy VX UPS-a podržavaju 1.250 kW korisničkog opterećenja u 99% efikasnom ECOnversion načinu rada. Ova pomoćna snaga oslobađa energiju koja se može preusmjeriti klijentima.

 "Schneider Electric počašćen je sklapanjem partnerstva s EcoDataCenterom sa svrhom ostvarivanja njegove vizije o postanku prvog klimatski pozitivnog centra za kolokaciju na svijetu", izjavila je Christina Backlund, VP Secure Power, za Skandinavske i Baltičke zemlje u tvrtki Schneider Electric. "Radeći zajedno, EcoDataCenter i Schneider Electric dokazali su kako dobro osmišljen podatkovni centar istovremeno može biti učinkovit, otporan i održiv, tj. u ovom slučaju koristan za okoliš i lokalnu zajednicu."

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675