| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Kako je Samsung promijenio svijet digitalnih tehnologija - CroPC.net

Kako je Samsung promijenio svijet digitalnih tehnologija

Neki od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove tvrtke bili su po mnogo čemu prvi u svijetu

Još davne 1969. godine, Lee Byung-chul, jedan od osnivača tvrtke Samsung, čvrsto je vjerovao da će ona zauzimati posebno mjesto u povijesti tehnologije, to nam potvrđuje i izbor njenog imena koje na korejskom jeziku znači tri zvijezde (sam - tri i sung - zvijezda), riječ „tri“ predstavlja nešto veliko, brojno i snažno, dok je „zvijezda“ simbol vječnosti

I zaista, tijekom 50 godina svog postojanja, Samsung je imao ogroman utjecaj na svijet digitalnih tehnologija, konstantno mijenjajući shvaćanje pojma praktičnosti, s ciljem unapređenja efikasnosti svojih uređaja.  

Neki od jedinstvenih i inovativnih proizvoda ove tvrtke bili su po mnogo čemu prvi u svijetu. Prisjetimo se samo da je Galaxy Note, kada se pojavio na tržištu, smatran suviše velikim za to vrijeme, a kasnije je postao jedan od najtraženijih pametnih telefona na svijetu. To je samo dokaz da je Samsung oduvijek diktirao nove trendove i kreirao budućnost na području mobilnih tehnologija.

Uz navedeno, Galaxy S serija, koja je dospjela u sam vrh prije 10 godina, danas je sinonim za najbolje pametne uređaje na svijetu. Također, Samsung je ove godine kreirao prvu na svijetu trostruku rotirajuću kameru s 48 megapiksela, u sklopu najnovije Galaxy A serije, što se ne može usporediti ni s jednom drugom mobilnom kamerom do sada.  

Međutim, tvrtka Samsung nije mijenjala budućnost samo mobilne industrije, već je značajan i njen doprinos u evoluciji TV uređaja. Zahvaljujući tehnološkim inovacijama, poput QLED ekrana, 8K rezolucije i tehnologije bazirane na umjetnoj inteligenciji, Samsung je dao sasvim novu dimenziju klasičnom gledanju televizije. Slika savršene oštrine s obiljem detalja  omogućila je korisnicima da uživaju u kinematografskom iskustvu gledanja omiljenih serija i filmova iz udobnosti vlastitog doma.

Sad nam još preostaje vidjeti što je sljedeće što možemo očekivati od ovog IT giganta. No, jedno je sigurno – osim inovacija i vrhunske tehnologije, Samsung nastavlja brinuti o korisnicima i njihovim potrebama diljem svijeta, baš kao što je to činio od samog početka. Zato je Samsung odlučio da ovu važnu godišnjicu obilježi pružanjem jedinstvenog korisničkog iskustva i vrhunskim promocijama.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675