| | |

powered_by_lenovo_2020 Tehnologija, kibernetika i klimatske promjene - glavni izazovi u reosiguranju - CroPC.net

Tehnologija, kibernetika i klimatske promjene - glavni izazovi u reosiguranju

Pin It

Unatoč promjenama i rizicima koji su istaknuti u ovom istraživanju, odgovor sektora na spremnost u cjelini pokazuje veće pouzdanje u njihovu sposobnost upravljanja i rješavanja tih rizikaUnatoč promjenama i rizicima koji su istaknuti u ovom istraživanju, odgovor sektora na spremnost u cjelini pokazuje veće pouzdanje u njihovu sposobnost upravljanja i rješavanja tih rizika

Uz konstantne promjene vanjskog okruženja, sektor osiguranja nastavlja raditi i razvijati se kako bi odgovorio na nove potrebe svojih klijenata, dioničara i regulatora

Unatoč promjenama i rizicima koji su istaknuti u ovom istraživanju, odgovor sektora na spremnost u cjelini pokazuje veće pouzdanje u njihovu sposobnost upravljanja i rješavanja tih rizika.

Odgovori sektora reosiguranja poklapaju se s više glavnih rizika s onima iz šireg sektora osiguranja (vidi tablicu 1.). Najistaknutije ovdje dominira skup od triju rizika (Banana Skins) vezanih za sposobnost sektora da primijeni nove tehnologije i suoči se sa strukturnim promjenama.

Tehnologija (br. 1) se temelji na zabrinutosti da se reosiguravatelji bore sa starim IT sustavima uz proliferaciju novih izvora podataka. Kibernetički rizik (br. 2) posebna je briga za reosiguravatelje zbog uvelike nepoznatih obaveza sklapanja kibernetičkih polica, kao i zbog prijetnje izravnih kibernetičkih napada na osiguravajuće tvrtke koje čuvaju vrijedne podatke.

„Tehnologija i kibernetika dominiraju rizicima reosiguravatelja. Način na koji upravljaju tim rizicima ključan je za dugoročan kredibilitet, profitabilnost i kapacitet za inovacije unutar sektora,“ kaže Stephen O’Hearn, PwC-ov globalni voditelj usluga za sektor osiguranja.

Treći glavni rizik bile su klimatske promjene, koje su zabilježile svoj dosad najviši rezultat. Sektor reosiguranja iskazao je zabrinutost za troškove zahtjeva za odštetama zbog sve učestalijih i razornijih prirodnih katastrofa, te izgleda da bi neki rizici mogli postati neprihvatljivi za osiguranje.

„Svijetu prijete potencijalno nepopravljive ekološke promjene. Putem modeliranja i savjetovanja, reosiguravatelji imaju ključnu ulogu u globalnim naporima za rješavanje ovih prijetnji te u unapređenju razumijevanja, zaštite i otpornosti širom svijeta.“ kaže Andy Moore, PwC-ov globalni voditelj za regulatorne i aspekte rizika u sektoru osiguranja.

Na 4. mjestu, upravljanje promjenama odražava stalno prisutnu zabrinutost kako bi tržište osiguranja moglo biti poremećeno novim tehnologijama i radikalnim promjenama očekivanja klijenata. Direktor osiguravajućeg društva za odštete s Filipina kaže: „Klijenti su sada zahtjevniji – preferiraju dobru uslugu, pristupačnost i niske cijene istovremeno. Nemogućnost odgovora na te potrebe može [kod tvrtki] rezultirati gubitkom posla/klijenata.“

Prvu petorku zatvara regulatorni rizik, koji se popeo s 8. mjesta od prije dvije godine, uvelike zahvaljujući zabrinutosti oko dolaska novih pravila kao što su GDPR i MSFI 17. Ostatak od prvih 10 rizika obuhvaća uglavnom operativne rizike.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Audison Prima Sound Pack
koncertna dvorana na kotačima
Test: Goodram CARD IRDM
kartica visokih performansi
Vozili smo: Audi A4 35 TDI S tronic Advanced Plus
uspješno zatezanje bora
Test: Carly Universal Adapter
jedan za sve
Test: Huawei Watch GT2
bolji od prethodnika
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675