| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Sony najavljuje ažuriranje sistemskog softvera α6400 fotoaparata - CroPC.net

Sony najavljuje ažuriranje sistemskog softvera α6400 fotoaparata

Impresivan autofokus na novom α6400 fotoaparatu naslijedio je mnoge tehnologije najnovijih Sony linija fotoaparata punog formata, uključujući α9, α7R III i α7 III modele

Fotoaparat α6400 posjeduje mnoge najnaprednije Sony tehnologije, od poznatih full-frame postavki do kompaktne, lagane APS-C kamere

Brza nova kamera se može pohvaliti najbržom svjetskom AF akvizicijom od 0.02 sekundi, uz istovremeno uvođenje novih unaprijeđenih „Real-time Eye AF” i „Real-time Tracking” opcija. Uključena je i velika brzina fotografiranja do 11 fps s AF/AE praćenjem, nova generacija BIONZ X procesora za obradu fotografija koja proizvodi odličnu kvalitetu, snimanje 4K videozapisa , LCD ekran osjetljiv na dodir s opcijom nagiba od 180 stupnjeva, kao i još mnogo toga čineći ovaj fotoaparat ultimativnim alatom za sve vrste korisnika - od profesionalaca do vlogera.

Impresivan autofokus na novom α6400 fotoaparatu naslijedio je mnoge tehnologije najnovijih Sony linija fotoaparata punog formata, uključujući α9, α7R III i α7 III modele. Novi fotoaparat ima funkciju od 425 autofokusnih točaka s detekcijom faze i 425 autofokusnih točaka s detekcijom kontrasta koje su gusto raspoređene preko cijele površine slike, pokrivajući oko 84% površine. Ovaj AF sistem velike brzine i visokih performansi autofokusnog praćenja uparen s BIONZ X procesorom nove generacije za obradu fotografija, omogućuje kameri da uspostavi fokus za manje od 0.02 sekundiii, a fokus se zadržava čak i u slučaju brzih pokreta subjekta.

U pogledu generalne brzine fotografiranja, novi fotoaparat može fotografirati i do 11 fpsiv s punim AF/AE opsegom koristeći mehanički okidač, i do 8 fps s punim AF/AE opsegom tijekom fotografiranja u tihom režimu. Može fotografirati na svakoj od ovih brzina do 116 frameova u standardnom JPEG formatu/ 46 frameova u komprimiranom RAW formatu, znatno povećavajući šanse za hvatanje savršenog trenutaka.

Novi Sony α6400 opremljen je s 24.2 MP APS-C senzorom slike koji je uparen s nadograđenim procesorom BIONZ X što omogućuje nevjerojatna poboljšanja u kvaliteti slike i reprodukciji boja u svim uvjetima fotografiranja. Standardni ISO rangira do ISO 32000 za fotografiju i video, i može se proširiti i do ISO 102400 za fotografije s odličnom redukcijom šuma pri srednjim i visokim vrijednostima ISO osjetljivosti.

Ovaj model također nasljeđuje mnoge algoritme za obradu slike najnovijih Sony fotoaparata punog formata, što rezultira suzbijanjem šuma uz očuvanje rezolucije.

Svestrani model α6400 istovremeno je i izvanredna video kamera koja nudi opciju snimanja video zapisa u 4K rezoluciji (QFHD: 3840 x 2160) uz puno očitavanje rezolucije bez spajanja piksela s ciljem prikupljanja približno 2,4 puta više informacija nego što je potrebno za 4K format. Uređaj zatim oversamplira informacije i kreira 4K snimke s izuzetnom razinom detalja i dubine. Zahvaljujući unaprijeđenoj tehnologiji Fast Hybrid AF model α6400 izuzetno brzo izoštruje tijekom snimanja, pruža izuzetno glatke promjene fokusa bez obzira na scenu, čak i u slučaju kada subjekt istupi naprijed. Napredna opcija fokusiranja dodirom čini ovaj fotoaparat idealnim za mnoge vlogere i kreatore video sadržaja koji redovno kreiraju i objavljuju sadržaj na internetu.

Dodatno, po prvi put u Sony APS-C fotoaparatima bez ogledala, novi model uključuje HLG (Hybrid Log-Gamma) profil koji podržava Instant HDR proces rada, te se realistične 4K HDR fotografije mogu prikazivati na kompatibilnim HDR (HLG) televizorima. Pored toga, S-Log2 i S-Log3 omogućuju povećanu fleksibilnost gradacije boja, funkcije Zebra i Gamma display assist i proksi snimanja. Također, ovaj model može snimati i u Full HD formatu pri brzini od 120fps do 100Mbps, pa su mogući i pregled i eventualno montiranje materijala u 4x ili 5x usporenijoj snimci u Full HD rezoluciji s AF praćenjem.

Novi fotoaparat dizajniran je tako da ponudi visoku razinu funkcionalnosti i prilagođavanja što omogućuje veću slobodu fotografiranja. Novina na α6400 je 3.0-tip LCD savitljivog ekrana s rotacijom od 180 stupnjeva i rezolucijom od 921 k-točkom koji omogućuje jednostavno i efikasno kadriranje fotografija i snimanje videa u selfie-stilu. Zahvaljujući ovoj funkciji, vlogeri će moći provjeriti i nadgledati kompoziciju tijekom kompletnog kreativnog procesa. LCD ekran je također opremljen s touch-screen opcijom, opcijama za Touch Pad, Touch Focus, Touch Shutter i novi Touch Tracking koji brzinski aktivira praćenje u stvarnom vremenu putem ekrana na dodir.

Model α6400 dostupan je od veljače 2019. godine po cijeni od oko 8.230 kuna.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675