| | | |

powered_by_lenovo_2020 Panasonicove novosti za seriju S: prvi standardni zum objektiv na svijetu s punim rasponom F1.7 i novi telekonverteri - CroPC.net

Panasonicove novosti za seriju S: prvi standardni zum objektiv na svijetu s punim rasponom F1.7 i novi telekonverteri

Pin It

Vrlo brza blenda punog raspona F1.7 omogućuje prekrasan bokeh i visoku razinu detaljaVrlo brza blenda punog raspona F1.7 omogućuje prekrasan bokeh i visoku razinu detalja

Panasonic s ponosom predstavlja novi standardni zum digitalni zamjenjivi objektiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025) koji krasi velik otvor blende F1.7 na cijelom rasponu zuma od 20-50 mm (ekvivalentno 35-milimetarskom fotoaparatu) s iznimno visokim optičkim performansama u skladu sa strogim LEICA-inim standardima, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. prikladan je za fotografiranje, ali i za snimanje videozapisa te će zadovoljiti profesionalne fotografe i videografe

Vrlo brza blenda punog raspona F1.7 omogućuje prekrasan bokeh i visoku razinu detalja. Pokrivajući žarišne duljine od širokog kuta do standardnog raspona zuma, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. funkcionira kao objektiv s višestrukom fiksnom žarišnom duljinom, nudeći istu ili čak višu razinu detaljnosti od one koju mogu ponuditi objektivi fiksne žarišne duljine. Prikladan je za cijeli niz svakodnevnih situacija snimanja, od dinamičnih pejsaža do portreta, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja, čime se uklanja potreba za promjenom objektiva ovisno o situaciji.

Ovaj sustav objektiva sastoji se od 17 elemenata u 12 skupina te ima tri asferične leće i četiri ED leće posebno niske razine rasapa svjetla koje učinkovito suzbijaju aksijalna odstupanja u bojama i kromatska odstupanja pri uvećanju. Asferične leće ispravljaju i sferično odstupanje i izobličenje, a rezultat je zadivljujuće visoka razlučivost. Upotreba asferičnih leća i optimalan dizajn cijelog objektiva rezultirali su kompaktnim dimenzijama i malom masom usprkos izvanrednim optičkim performansama.

Kompatibilnost s pogonom za senzor velike brzine od maksimalno 240 slika u sekundi omogućuje automatsko fokusiranje velike brzine i preciznosti. Novi objektiv izvrstan je i u performansama snimanja videozapisa. Uz tihi rad koji je postignut unutrašnjim pogonskim sustavom za fokusiranje, prsten blende bez koraka i sustav pogona s mikrokoracima u dijelu za kontrolu otvora blende pomažu da se fotoaparat glatko prilagođava promjenama u svjetlini prilikom zumiranja ili vodoravnog pomicanja objektiva. Optičkim dizajnom postignuta je izvanredna baricentrična stabilnost radi svođenja pomaka slike tijekom zumiranja na najmanju moguću mjeru. Uvođenje mehanizma spojke pri fokusiranju omogućuje trenutačni prelazak s automatskog na ručno fokusiranje i obratno, kao i precizno ručno fokusiranje. Objektiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. izvrstan je i u performansama snimanja videozapisa zahvaljujući mehanizmu koji onemogućuje „disanje“ fokusa, što je bio velik problem svih zamjenjivih objektiva namijenjenih statičnoj fotografiji.

Robustan dizajn otporan na prašinu/vlagu* može podnijeti upotrebu u nepovoljnim uvjetima čak i 10 stupnjeva ispod ništice te omogućuje znatnu prenosivost. Devet listova daje blendi zaobljen oblik koji proizvodi privlačno gladak efekt defokusiranja u neizoštrenim dijelovima prilikom snimanja s postavkom velikog otvora blende. Promjer filtra je 77 mm. Krajnje pouzdan metalni nosač može podnijeti dugotrajno korištenje.

Panasonic je posvećen proširivanju ponude objektiva vrste Micro Four Thirds kroz svoju seriju fotoaparata i objektiva LUMIX G.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675