| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Panasonic razvija novi fotoaparat bez zrcala punog kadra LUMIX S1H - CroPC.net

Panasonic razvija novi fotoaparat bez zrcala punog kadra LUMIX S1H

Panasonic sada nudi tri inovativna modela u seriji digitalnih fotoaparata punog kadra bez zrcala s jednim objektivom LUMIX S: S1R, S1 i novi S1H

Panasonic najavljuje da razvija LUMIX S1H – novi digitalni fotoaparat s jednim objektivom bez zrcala opremljen slikovnim senzorom punog kadra

To će biti prvi fotoaparat na svijetu sposoban za snimanje videozapisa u razlučivostima 6K/24p (omjer stranica 3:2), 5,9K/30p (omjer stranica 16:9) i 10-bitnoj 60p 4K/C4K. Spajajući kvalitetu videozapisa profesionalne razine s visokom mobilnošću fotoaparata bez zrcala, Panasonic će predstaviti LUMIX S1H na svjetskim tržištima u jesen 2019.

Od početka razvoja tehnologija snimanja videozapisa za digitalna kina devedesetih godina 20. stoljeća, Panasonic je proizveo cijeli niz inovativnih tehnologija za stvaranje impresivne kinematografske slike, kao što su snimanje videozapisa u razlučivosti 24 p, slow motion videozapis korištenjem promjenljive brzine prikaza slika i širokog dinamičkog raspona te prostor boja koje nudi tehnologija V-Log/V-Gamut. Panasonic radi s tvorcima filmova već više od četvrt stoljeća na dizajnu i razvoju cijelog niza kinematografskih fotoaparata koje krase izvanredno visoke performanse s videozapisima. LUMIX GH1 premijerno je predstavljen 2009. kao prvi digitalni fotoaparat s jednim objektivom bez zrcala na svijetu koja je sposoban za snimanje full-HD AVCHD videozapisa. LUMIX GH4 predstavljen je 2014. kao prvi digitalni fotoaparat s jednim objektivom i bez zrcala na svijetu sposoban za snimanje 4K videozapisa, dok je 2017. predstavljen LUMIX GH5 kao prvi na svijetu s mogućnošću snimanja u razlučivosti 4K/60p, omjeru 4:2:2 i 10-bitnoj razlučivosti 4K/30p. Tvorci filmova iznimno cijene LUMIX GH5 zbog visokih performansi, izvrsne prenosivosti i vrhunske svestranosti u filmskoj produkciji.

Novi fotoaparat LUMIX S1H osmišljen je i razvijen primjenom velike stručnosti i tehnologija kinematografskih fotoaparata punog kadra bez zrcala iz serije LUMIX S. Novi model sadrži sve te tehnologije, posebno iz područja digitalne obrade signala i disperzije topline, u kompaktnom i laganom kućištu upravo da bi se dobile visoke performanse i lagana mobilnost. Ovaj fotoaparat otvara vrata kreativnoj filmskoj produkciji na načine na koje uobičajeni veliki sustavi kamera jednostavno ne mogu.

Glavne značajke novog fotoaparata LUMIX S1H su sljedeće:

  1. Visoka razlučivost do 6K za veći broj formata

Maksimizirajući upotrebu piksela u slikovnom senzoru punog kadra, LUMIX S1H je kao digitalni fotoaparat prvi put na svijetu postigao snimanje videozapisa u razlučivosti 6K/24p (u omjeru 3:2) ili 5,9K/30p (u omjeru 16:9). To je i prvi sustav digitalnog fotoaparata punog kadra sa zamjenjivim objektivom na svijetu koji omogućuje snimanje 10-bitnog videozapisa u razlučivosti 60p 4K/C4K . Pri snimanju podržava cijeli niz videoformata, uključujući anamorfički način rada u omjeru 4:3, radi zadovoljenja raznih profesionalnih potreba. Podaci načinjeni tim uređajem u visokoj razlučivosti mogu se koristiti i za stvaranje 4K videozapisa veće kvalitete slike ili za izrezivanje 4K slika.

  1. Bogata gradacija i širok prostor boja gotovo jednak onima kinematografskih kamera.

LUMIX S1H opremljen je tehnologijom V-Log/V-Gamut sa širokim dinamičkim rasponom s više od 14 razina, koje su naizgled iste kao one kod Panasonicove kamere Cinema VariCam i omogućuju precizno snimanje svega, od tamnih do svijetlih područja. Vjerno se reproducira boja, pa čak i tekstura ljudske kože. Model S1H stvoren je uz stalno upravljanje bojama, pa su zapisi snimljeni njime kompatibilni sa snimkama V-Log napravljenim pomoću uređaja VariCam ili snimkama V-Log L napravljenim uređajem LUMIX GH5/GH5S.

  1. Velika pouzdanost proizvoda omogućuje neograničeno snimanje videozapisa.

U svakom načinu snimanja fotoaparata S1H videozapisi se mogu snimati bez prestanka pod uvjetom da je uređaj na certificiranoj radnoj temperaturi. Stoga se korisnik može usredotočiti na snimanje.

Panasonic sada nudi tri inovativna modela u seriji digitalnih fotoaparata punog kadra bez zrcala s jednim objektivom LUMIX S: S1R, S1 i novi S1H. LUMIX S1R savršen je za izradu slika visoke razlučivosti, LUMIX S1 napredni je hibridni fotoaparat za fotografije i videozapise visoke kvalitete, a LUMIX S1H konstruiran je i namijenjen posebno filmskoj produkciji. Ovom je ponudom Panasonic posvećen zadovoljavanju potreba svakog profesionalca iz područja slikovnih umjetnosti, potičući stalan razvoj foto/videokulture u današnjem digitalnom dobu.

Prototip fotoaparata LUMIX S1H bit će izložen na sajmu “Cine Gear Expo 2019.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675