| | | |

Sony predstavio RX0 II - najmanji i najlakši ultrakompaktni fotoaparat na svijetu

Pin It

Do pet RX0 II fotoaparata može se kontrolirati bežično , uz pomoć Sony aplikacije „Imaging Edge Mobile“, a od 6 do 50 fotoaparata će se uskoro moći kontrolirati preko pristupne točke (očekuje se na ljeto 2019. godine)Do pet RX0 II fotoaparata može se kontrolirati bežično , uz pomoć Sony aplikacije „Imaging Edge Mobile“, a od 6 do 50 fotoaparata će se uskoro moći kontrolirati preko pristupne točke (očekuje se na ljeto 2019. godine)

Sony je predstavio novi dodatak svoje popularne serije kompaktnih fotoaparata, najmanji i najlakši kompaktni fotoaparat na svijetu, RX0 II (model DSC-RX0M2)

Nadogradnjom ultra-kompaktnih kvaliteta originalnog modela RX0, koji je vodootporan, otporan na prašinu, na udarce i na lomljenje , novi model nudi unutrašnje 4K snimanje, od 180 do 90 stupnjeva nagibnog LCD ekrana koji radi čak i pod vodom , kao i nova rješenja za stabilizaciju tijekom snimanja video zapisa.

U središtu modela RX0 II nalazi se Exmor RS CMOS senzor tipa 1.0 od 15,3 megapiksela i napredni mehanizam za obradu fotografije BIONZ X koji nudi poboljšanu reprodukciju boja, uključujući i prelijepe tonove kože. Ova moćno integrirana kombinacija je optimizirana da pruži munjevite performanse i izuzetnu kvalitetu snimanja fotografija u pokretu i bez, kao i video zapisa, u širokom opsegu ISO osjetljivosti 80 -12800. Širokokutni fiksni objektiv ZEISS Tessar T 24mm s otvorom blende F4.0 ima skraćenu minimalnu distancu fokusiranja od 20 cm, što ga čini savršenim za selfije ili tabletop fotografije.

Model RX0 II je zaista „bezbrižan” fotoaparat koji se može postaviti na mjesta na koja ne može nijedan drugi. Ovaj model dimenzija 59mm x 40,5mm x 35mm i težine samo 132g , stane u džep i spreman je za sve. Vodootporan je do dubine od 10 metara, otporan je na prašinu i na udarce kada se ispusti s visine do 2 metra i otporan je na lomljenje pod težinom do 200 kg.

Model RX0 II nudi 4K 30p interni video zapis s potpunim očitavanjem piksela i bez rezanja piksela kako bi prikupio približno 1,7 puta veću količinu podataka potrebnih za 4K video. Ovo preveliko uzorkovanje smanjuje moiré efekt i pikselizaciju, pa pruža glatke, visokokvalitetne 4K snimke s izuzetnim detaljima i dubinom. Koristeći nedavno predstavljene mobilne aplikacije tvrtke Sony „Imaging Edge“, ova snimka se može prenijeti na pametni telefon , urediti i lako dijeliti preko društvenih mreža. Dodatne karakteristike modela RX0 II uključuju Super Slow Motion snimanje do 1000 fps , nekompresirani 4K HDMI izlaz i simultano snimanje video zapisa. Korisnici mogu koristiti funkcije Picture Profile, S-Log2 i Time Code/ User Bit, kako bi osigurali konačan rezultat koji odgovara njihovoj kreativnoj viziji.

Do pet RX0 II fotoaparata može se kontrolirati bežično , uz pomoć Sony aplikacije „Imaging Edge Mobile“, a od 6 do 50 fotoaparata će se uskoro moći kontrolirati preko pristupne točke (očekuje se na ljeto 2019. godine). Model RX0 II je također kompatibilan s opcijom Camera Control Box CCB-WD1 koja omogućuje da se do 100 fotoaparata poveže i kontrolira u žičanom podešavanju. Ova rešenja otvaraju novi svijet mogućnosti snimanja i slobodnog video izraza iz bilo kojeg kuta koji korisnik želi predstaviti.

Komplet RX0 II s VCT-SGR1 snimanjem i nosačem bit će dostupan u Europi u svibnju 2019. godine, po cijeni od oko 800 eura.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675