| | | |

Canon 16. godinu za redom ima najveći udio na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima

Pin It

Canon sâm razvija glavne slikovne komponente svoje serije fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima – CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive – u skladu s osnovnim konceptom brzine, ugodnosti i visoke kvalitete slikeCanon sâm razvija glavne slikovne komponente svoje serije fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima – CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive – u skladu s osnovnim konceptom brzine, ugodnosti i visoke kvalitete slike

Canon objavljuje da njegovi digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima (digitalni SLR fotoaparati i fotoaparati bez zrcala) drže najveći udio na globalnom tržištu već 16 godina zaredom – od 2003. do 2018.

Canon sâm razvija glavne slikovne komponente svoje serije fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima – CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive – u skladu s osnovnim konceptom brzine, ugodnosti i visoke kvalitete slike. Nudeći širok raspon proizvoda, od modela s vrha ponude s izvanrednim performansama namijenjenih profesionalcima do modela s početka ponude koji omogućuju korisnicima uživanje u stvaranju slika visoke kvalitete uz lako rukovanje, Canon nastavlja odgovarati na najrazličitije potrebe korisnika.

Godine 2003., na samom početku razvoja digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj revolucionarni EOS 300D. Taj revolucionarni fotoaparat konkurentne cijene i kompaktnog, laganog dizajna, osvojio je najveći udio globalnog tržišta i pripremio teren za rast na tržištu digitalnih SLR-ova. Otada je Canon nastavio predstavljati cijeli niz revolucionarnih proizvoda, uključujući serije profesionalnih modela EOS-1D i EOS 5D koje su utabale put snimanju videozapisa digitalnim SLR-ovima.

U ožujku 2018. Canon je predstavio proizvode kao što su fotoaparati bez zrcala EOS M50 i DLSR EOS 2000D koji su omogućili početnicima da bez puno muke uživaju u snimanju slika profesionalnog izgleda. U nastojanju da dodatno proširi svoju ponudu Canon je 2018. još jednom osigurao vodeći udio na globalnom tržištu.

U rujnu 2018. u još jednom koraku naprijed na području snimanja i vizualnog izražavanja Canon je predstavio fotoaparat bez zrcala EOS R opremljen senzorom punog kadra, koji je bio dio sustava EOS R – novog slikovnog sustava u čijem su središtu bili objektivi. Zatim je u veljači 2019. Canon predstavio EOS RP – malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala impresivne kvalitete slike i usput najavio da se trenutačno razvija šest novih objektiva RF u sklopu plana za proširenje sustava EOS R.

Canon će nastaviti unaprjeđivati svoje raznolike slikovne tehnologije utemeljene na vlastitim ključnim optičkim tehnologijama da bi proširio i stvorio još jači sustav EOS koji nudi nove načine snimanja radi zadovoljenja sve različitijih potreba korisnika i promidžbe sve bogatije foto i videokulture.

Alessandro Stanzani, izvršni potpredsjednik Canonove grupe za slikovne tehnologije i komunikaciju za Europu, Bliski istok i Afriku, komentirao je: “Uz zadržavanje najvećeg udjela na globalnom tržištu Canon i dalje održava svoju vodeću poziciju po broju prodanih primjeraka i vrijednosti udjela na tržištu digitalnih fotoaparata u regiji EMEA. Nastavljamo pomicati granice optičkih inovacija, a ovi rezultati pokazuju kakav je apetit za nove tehnologije i sustave fotoaparata.“

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675