| | | |

Panasonic na sajmu Salone del Mobile predstavlja konceptni prozirni OLED zaslon

Pin It

Prozirni OLED rezultat je konceptnog istraživačkog projekta tvrtki Panasonic i VitraProzirni OLED rezultat je konceptnog istraživačkog projekta tvrtki Panasonic i Vitra

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon, taj je inovativni koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra

Prozirni OLED zaslon, koji podsjeća na staklenu vitrinu, ima drveni okvir koji pridržava nešto nalik na staklenu plohu. Stoga se prirodno uklapa u sve moderne stambene prostore. No, u trenutku kad se uređaj uključi, on se pretvara u živopisni OLED zaslon.

Prozirni OLED rezultat je konceptnog istraživačkog projekta tvrtki Panasonic i Vitra. Kroz niz radionica Vitra je ponudila stručno znanje u projektiranju namještaja i prostora, dok se Panasonic fokusirao na korištenje naprednih tehnologija za unaprjeđenje života. Kao rezultat nastale su brojne ideje o upotrebi novih tehnologija za jednostavnu integraciju audiovizualnih uređaja u životni prostor. Prozirni OLED zaslon prva je od tih ideja koja je i ostvarena.

Prozirni OLED zaslon pretvara se iz pasivnog objekta u živahan i dinamičan element – iz nečega namijenjenog popunjavanju prostora u nešto što se prati i gleda.

OLED zaslon zajednički su osmislili skandinavski dizajner Daniel Rybakken i odjel Panasonic Design Kyoto. Sastoji se od materijala kao što su drvo, metal i staklo. Tehnološke komponente pametno su sakrivene u drvenom okviru koji služi i kao stalak uređaja. Unutar okvira nenametljivo se nalazi i rasvjetni element koji unaprjeđuje gledanje i čini ambijent ugodnijim.

Panasonic zasad nije najavio komercijalno predstavljanje svog prozirnog OLED zaslona na tržištu, no rekao je da aktivno procjenjuje povratne informacije o uređaju i prati potražnju.

OLED zaslon bit će izložen na štandu tvrtke Vitra (štand B07/C12, paviljon 20) na sajmu Salone del Mobile do 14. travnja.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675