| | | |

AOC lansira dva nova monitora s vrhunskim dizajnom kojeg potpisuje prestižan Studio F. A. Porsche

Pin It

Monitor se ističe i drugim vrhunskim dizajnerskim značajkama: četiri strane skoro bez okvira, tanak i nagibni monitor nalazi se na sjajnom metalnom tronošcu, koji je podesiv po visini do 120 mmMonitor se ističe i drugim vrhunskim dizajnerskim značajkama: četiri strane skoro bez okvira, tanak i nagibni monitor nalazi se na sjajnom metalnom tronošcu, koji je podesiv po visini do 120 mm

Dizajn Studio F. A. Porsche sinonim je za sofisticirani, profinjeni dizajn proizvoda diljem svijeta, a stručnjak za monitore AOC najavljuje dva nova monitora dizajnirana od strane ove svjetski poznate dizajnerske agencije: U32U1 vrhunski poslovni monitor nagrađen prestinom Red Dot Design nagradom, veličine 31,5 inča (80 cm) s 4K rezolucijom i VESA DisplayHDR600 te Q27T1, QHD monitor veličine 27 inča (68,6 cm) namijenjenog kućnim korisnicima

Prvi pogled na U32U1 model otkriva izvanredan dizajn nagrađen prestižnom Red Dot Design nagradom, a kojeg potpisuje jedan od najpoznatijih dizajnerskih studija, Studio F. A. Porsche.

S promjenom percepcije rada i privatnog života, korisnici sve više dovode u pitanje strogu podjelu proizvoda usmjerenih na profesionalnu i osobnu upotrebu. Dizajn U32U1 modela to i odražava. Upravo taj model ciljano je dizajniran za korisnike s visokim estetskim zahtjevima i oslanja se na trendove u klasičnom dizajnu namještaja. Postolje u obliku cjevastog tronošca stvara vizualnu lakoću i omogućuje mu da se ističe u bilo kojem okruženju i kontekstu korištenja.

Monitor se ističe i drugim vrhunskim dizajnerskim značajkama: četiri strane skoro bez okvira, tanak i nagibni monitor nalazi se na sjajnom metalnom tronošcu, koji je podesiv po visini do 120 mm. Aluminijska stražnja ploča sa zaobljenim kutovima, u kojoj se nalaze kabeli, stvara fini kontrast tamno sivom stražnjem pokrovu. Prava funkcionalna novost je ta da ova ploča ostaje u istom položaju kada se monitor zakrene u portretni položaj (pivot funkcija) tako da kabeli ostaju na istom mjestu. Za povećanu fleksibilnost, monitor dolazi i s VESA stalkom za montažu na zidne nosače.

Ekstra veliki IPS zaslon od 31,5 inča (80 cm) dolazi sa sjajnom 4K / UHD rezolucijom (3840 x 2160 piksela). Zahvaljujući usklađenosti s VESA Display HDR600 i HDR 10 standardima, monitor omogućuje 10-bitnu dubinu boje koja rezultira u prikazu čak 1,07 milijardi boja. Slike sjaje impresivnim kontrastom, a boje se kreću od luminiscentne bijele do najdublje crne. Zaslon pokriva 90 posto DCI-P3 prostora boja, što ga čini idealnim izborom za video i fotografske profesionalce i entuzijaste, kao i za dizajnere.

Osim uobičajenih HDMI 1.4 i DisplayPort 1.2 ulaza, ovaj monitor ima i HDMI 2.0 kao i USB-C priključak i USB 3.1. USB-C priključak omogućuje i povezivanje s DisplayPort kabelom za prijenos čak i video signala visoke rezolucije s prijenosnog računala ili drugog računala. USB napajanje može istovremeno puniti bateriju prijenosnog računala do 65 W, a USB 3.1 osigurava brzi prijenos podataka.

AOC 27T1 - Vizionarska asimetrija

Asimetrično postolje Q27T1 modela nastavlja dizajnerski smjer svojih prethodnika. Ne samo da impresionira svojim prepoznatljivim dizajnom nego i iznenađuje načinom na koji logički slijedi raspodjelu sile unutar monitora kako bi se savršeno uravnotežila težina monitora. Trostrani zaslon bez okvira skriva plastični okvir s lijeve i desne strane kako bi ga učinio istinski bez okvira. Donji okvir je ukrašen sjajnim sjajem, dok matirana zakrivljena pozadina naglašava čist dizajn monitora. Čist izgled postolja je popraćen i na poleđini, gdje su I / O portovi skriveni poklopcem, sa samo malim otvorom za odlazne kabele, čime se doprinosi ukupnom elegantnom izgledu Q27T1 modela.

27-inčni AOC Q27T1 ima IPS panel koji osigurava izvrsno iskustvo gledanja zahvaljujući Quad HD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela. IPS tehnologija također pruža široke kutove gledanja i izvrsnu reprodukciju boja. Q27T1, prvi model u AOC-ovoj novoj liniji monitora T1, nudi široku paletu boja, pokrivajući 90 posto NTSC prostora boja. Njegova dva HDMI-ja i jedan DisplayPort ulaz znače da se monitor može povezati s raznim uređajima, uključujući stolna računala, prijenosna računala, Blu-ray uređaje i igraće konzole.

AOC-ov Q27T1 bit će dostupan u srpnju 2019. po preporučenoj maloprodajnoj cijenu od  2.299 kuna (bez PDV-a), dok će U32U1 model biti dostupan nešto kasnije ove godine.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675