| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Canon predstavio novi EOS C70 - CroPC.net

Canon predstavio novi EOS C70

Dizajn kamere EOS C70 čini je savršenom za široku lepezu primjena, uključujući snimanje dokumentaraca, produkcije svih veličina, prikupljanje vijesti, a sada čak i društvene mreže, i to sve zahvaljujući njenoj jedinstvenoj mogućnosti okomitog snimanja

Dizajn kamere EOS C70 čini je savršenom za široku lepezu primjena, uključujući snimanje dokumentaraca, produkcije svih veličina, prikupljanje vijesti, a sada čak i društvene mreže, i to sve zahvaljujući njenoj jedinstvenoj mogućnosti okomitog snimanja

Canon predstavlja EOS C70 – kompaktnu i svestranu kameru koja će prva spojiti vrhunsku kvalitetu slike Canonove linije Cinema EOS s prenosivošću i svestranošću svoje linije EOS R, a prvi put u povijesti tvorci filmova koji koriste kamere iz Canonova sustava Cinema EOS mogu uživati u nevjerojatnim mogućnostima snažne ponude objektiva RF

Dizajn kamere EOS C70 čini je savršenom za široku lepezu primjena, uključujući snimanje dokumentaraca, produkcije svih veličina, prikupljanje vijesti, a sada čak i društvene mreže, i to sve zahvaljujući njenoj jedinstvenoj mogućnosti okomitog snimanja. Njena veličina i značajke omogućuju tvorcima filmova da snimaju iz ruke ili pak s drona ili okretnog nosača (gimbala), dajući im kreativnu slobodu. Ova kamera nudi i razne formate snimanja na SD kartice, uključujući 4K do 120 sličica/s u omjeru 4:2:2 10 bita u XF-AVC (All-I ili Long-GOP) te MP4 u HEVC (H.265) ili H.264. Time snimatelji filmova dobivaju mogućnost zadovoljavanja različitih produkcijskih zahtjeva.

Danas je predstavljen i prilagodnik za nosač EF-EOS R 0.71x – prilagodnik za objektiv s EF na RF koji tvorcima filmova nudi slobodu upotrebe cijele linije objektiva EF s modelom EOS C70, povećavajući kompatibilnost između dviju Canonovih najpopularnijih linija objektiva.

EOS C70 premošćuje jaz između dvaju Canonovih portfelja proizvoda: digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima i sustava Cinema EOS. Prihvaćanje Canonova nosača RF koji ima kratku zakačku straga omogućilo je da EOS C70 ima kompaktan dizajn. No, iako je ta kamera najmanja i najlakša u Canonovoj liniji Cinema EOS, donosi pregršt značajki koje podržavaju svestran raspon profesionalnih videoprimjena. Ima 13 gumba kojima se može dodijeliti neka funkcija, višefunkcijski ručni držač radi lakšeg rada, profesionalne ulazne/izlazne terminale uključujući HDMI i dva mini XLR terminala za zvuk te nezavisni sustav ventilacije. Tu je i novi, tanji sustav ND filtara koji omogućuje ND filtraciju u 10 faza i snimateljima nudi veću kontrolu nad ekspozicijom i dubinom polja.

Canonova linija objektiva RF poznata je po svojoj izvrsnoj kvaliteti slike i funkcionalnosti. Tehnologija nosača stvorena je kako bi ponudila napredne značajke prilikom rada s videozapisima te je savršena za Canonovu liniju iz sustava Cinema EOS. Takve mogućnosti nude tvorcima filmova koji koriste kameru EOS C70 bogat izbor objektiva visoke kvalitete iz linije RF koja se stalno proširuje, uključujući telefoto, zum, vrlo kvalitetne objektive fiksne žarišne duljine, one sa širokim otvorom blende i makro objektive. Za optimalnu stabilizaciju slike EOS C70 nudi kombiniranu stabilizaciju slike koja spaja optičku stabilizaciju slike RF objektiva s elektroničkom stabilizacijom u tijelu kamere. Rezultat su izvanredne performanse stabilizacije, čak i pri snimanju iz ruke. Napredne mogućnosti komunikacije između objektiva i kamere otključava i dodatne značajke, primjerice sposobnost prikaza udaljenosti od objekta na LCD monitoru kamere.

Prilagodnik za nosač EF-EOS R 0.71x koristi optičku konverziju kako bi snimio objekt iz kuta punog kadra objektiva EF čak i kad se on koristi sa senzorom Super 35mm kao i povećan prijenos svjetlosti od oko jednog zaustavljanja. Prilagodnik omogućuje potpunu komunikaciju između objektiva EF i tijela kamere, nudeći trajnu potporu za Canonovu bogatu ponudu objektiva EF. Posve su podržane i značajke automatskog fokusiranja, perifernog osvjetljenja i ispravljanja kromatskih odstupanja kao i prijenos metapodataka o objektivu kad se koristi prilagodnik za nosač EF-EOS R 0.71x.

Canon donosi revoluciju svojim modelom EOS C70 kao prvom kamerom iz sustava Cinema EOS s namjenskim okomitim načinom snimanja koji je stvoren kao podrška pri snimanju sadržaja za društvene mreže i digitalne natpise.

EOS C70 nudi nekoliko mogućnosti snimanja na razlučivostima od 4K, UHD, 2K i Full HD. Namijenjen je proizvođačima sadržaja koji žele optimizirati postprodukcijske tijekove rada – dva utora za SD kartice podržavaju brze UHS-medije, a tu je i pregršt mogućih konfiguracija kao što su snimanje s dva utora, naizmjenično snimanje na jednu pa drugu karticu i istovremeno snimanje na obje. Prvi put kod jedne kamere iz linije Cinema EOS, sada je moguće snimati u različite formate, razlučivosti i dubini bitova za svaki od utora za multimedijsku karticu, a to omogućuje doista prilagodljiv tijek rada.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675