| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Sony ima nova Vlogging rješenja - kamera ZV-1 i kompaktni FDR-AX43 4K Handycam - CroPC.net

Sony ima nova Vlogging rješenja - kamera ZV-1 i kompaktni FDR-AX43 4K Handycam

ZV-1 također uključuje značajan napredak u stabilizaciji slike, osiguravajući stabilan videozapis čak i kada ručno snimate dok hodate

Dizajniran iz temelja za tvorce sadržaja i vlogere, ZV-1 kombinira jednostavnost uporabe s beskompromisnom tehnologijom za obradu slika, što ga čini savršenim alatom za sve tvorce sadržaja, neovisno o razini vještine

ZV-1 sadrži 1.0 Exmor RS CMOS senzor slike s DRAM čipom i 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T objektivom velikog otvora koji stvara prekrasan pozadinski bokeh (pozadinsko zamućenje), omogućavajući izdvajanje subjekta od pozadine. Kamera velikom preciznošću i brzinom 'zaključava' i prati subjekte pomoću Sonyjevog vrhunskog sustava automatskog fokusiranja. ZV-1 uključuje i BIONZ X procesor slike posljednje generacije s prednjim LSI-om koji pruža visoku razlučivost kao i nizak šum za vrhunsku kvalitetu slike, te kombinira ovu izuzetnu tehnologiju snimanja s visokokvalitetnim i svestranim mogućnostima zvuka. ZV-1 je prva kompaktna kamera tvrtke Sony s varijabilnim LCD ekranom osjetljivim na dodir, koji olakšava kompoziciju snimaka u selfie načinu rada dok spajate vanjsku audio opremu. Kako bi udovoljio bilo kojoj potrebi za videozapisom, ZV-1 sadrži napredne video značajke koje uključuju 4K snimanje filmova i stabilizaciju slike u tijelu.

ZV-1 nudi jednostavno rješenje za jednostavno prebacivanje između dvije razine zamućenja u pozadini (bokeh) tijekom snimanja. Koristeći novu funkciju Bokeh Switch, brzo podesite optički otvor između više i manje zamućenja pozadine, a da pritom ne izgubite fokus na objektu. Smješteno na vrhu fotoaparata, Bokeh dugme je lako dostupno čime je olakšana uporaba prilikom snimanja. ZV-1 omogućuje jednostavnije snimanje recenzija proizvoda i sličnog video sadržaja. Prošli su dani stavljanja ruke iza objekta kako bi se kamera potaknula na fokusiranje zahvaljujući novoj postavci nazvanoj Product Showcase Setting, koja omogućava brze i glatke prijelaze fokusa između lica subjekta i objekta postavljenog ispred objektiva.

Oslanjajući se na vrhunsku tehnologiju razvijenu za fotoaparate serije α (Alpha) i RX, ovaj novi kompaktni fotoaparat uključuje napredno automatsko fokusiranje (AF) koje omogućuje snimanje i praćenje subjekata uz visoku točnost i brzinu. Da bi se fokus zadržao na predviđenom subjektu ili subjektima u užurbanom okruženju, AF u stvarnom vremenu i praćenje videozapisa u stvarnom vremenu omogućuju ZV-1 da ostane ‘zaključan’ na oči/lice subjekta ili neprimjetno prebaci fokus između više subjekata kontrolirajući brzinu AF i osjetljivost praćenja po potrebi.

ZV-1 se koristi naprednom tehnologijom boja za optimizaciju tonova kože. Da bi se poboljšao naglasak na licu subjekta, posebno kada se radi u selfie načinu, ZV-1 stvara glatki i prirodni ten, istovremeno održavajući oštre slike usta i očiju u videozapisima i fotografijama.

Sadržaj visoke kvalitete zahtijeva jasnu, izvrsnu kvalitetu zvuka, a ZV-1 je dobro opremljen za proizvodnju upravo toga, s pouzdanim i svestranim audio mogućnostima. Ugrađeni mikrofon sadrži najnoviji Sonyjev usmjereni mikrofon s 3 kapsule koji je dizajniran za usmjeravanje zvuka prema naprijed, omogućavajući jasno snimanje glasa subjekta uz minimiziranje pozadinske buke, posebno kada se radi u selfie načinu rada. Za dodatnu fleksibilnost, ZV-1 nudi i standardni 35-milimetarski priključak za mikrofone (3,5 mm) i Multi Interface Shoe (MI cipela) što olakšava povezivanje širokog spektra vanjskih mikrofona. ZV-1 se također isporučuje s priborom za vjetar koji se uklapa u MI cipelu kako bi se smanjile smetnje vjetra.

ZV-1 dizajniran je imajući na umu tvorce sadržaje i vlogere. Ovaj kompaktni, lagani (otprilike 294 g / 105,5 mm x 60,0 mm x 43,5 mm) fotoaparat je prvi Sonyjev kompaktni fotoaparat s LCD ekranom koji se može otvoriti bočno, što omogućava tvorcima da pojednostave svoje postavljanje koristeći MI cipelu za dodatne vanjske mikrofone bez potrebe za dodatnim nosačem.

ZV-1 također uključuje značajan napredak u stabilizaciji slike, osiguravajući stabilan videozapis čak i kada ručno snimate dok hodate. Pri snimanju u HD (aktivnom načinu rada) kombiniraju se optičke i elektroničke metode stabilizacije kako bi se trešnja smanjila do 11 puta više nego kod standardnog SteadyShot-a. Pri snimanju 4K videozapisa koristeći Optical SteadyShot (aktivni način rada), postiže se poboljšanje učinka stabilizacije čak do 8 puta nego kod standardnog SteadyShot. ZV-1 je također kompatibilan s GP-VPT2BT drškom za snimanje s bežičnim daljinskim upravljačem, a nudi dodatnu stabilnost i udobnost u kombinaciji s povezivanjem bez kabela.

Vlog kamera ZV-1 bit će dostupna u Europi u lipnju 2020., po cijeni od otprilike €800.

FDR-AX43 implementira neke od najnaprednijih Sonyjevih tehnologija za obradu slika

Sony je danas također najavio novi 4K Handycam koji sadrži priznati ugrađeni mehanizam gimbala, Balanced Optical SteadyShot tehnologiju, za snimanje glatkih, prirodnih i visokokvalitetnih video zapisa. FDR-AX43 razvijen je za tvorce sadržaja i vlogere koji žele da njihove snimke pokažu rafiniranu kvalitetu koja će izdržati test vremena.

FDR-AX43 idealan je partner za one koji žele zabilježiti svoja putovanja ili obiteljska sjećanja, ali je i nevjerojatno učinkovit i svestran alat za kreatore sadržaja kao dio njihovog uređivanja u kućnom studiju i recenziranju proizvoda.

FDR-AX43 implementira neke od najnaprednijih Sonyjevih tehnologija za obradu slika, uključujući:

  • Uravnoteženi optički SteadyShot s jedinstvenim ugrađenim mehanizmom za gimbal za glatke snimke dok hodate, trčite ili pri punom zumu.
  • ZEISS Vario-Sonnar T zum objektiv sa širokim kutom od 26,8 mm
  • 20x optičko zumiranje i Clear Image Zoom od 30x za 4K / 40x za HD.
  • CMOS senzor slike 1/2,5 tipa Exmor R i BIONZ X motor za obradu slike pružaju izvrsnu kvalitetu slike čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.
  • Snimanje visokog bitrate-a (100Mbps za XAVC S 4K, 50Mbps za XAVC S HD).
  • Brzi inteligentni AF za brzo i precizno snimanje predmeta.
  • Struktura mikrofona s tri kapsule za prikupljanje zvuka za naprednu kvalitetu zvuka.
  • Flip-zaslon za snimanje selfija.
  • Dugo trajanje baterije (do 235 min neprekidnog vremena snimanja s priloženom baterijom) i napajanje iz AC adaptera.
  • Novi Highlight Movie Maker koji stvara kratke filmove unutar kamere u rezoluciji 4K ili HD bez potrebe za post-produkcijskim uređivanjem. Jednostavno dijelite MP4 filmove na web stranicama društvenih medija putem pametnog telefona.

FDR-AX43 bit će dostupan u Europi od Srpnja 2020., po cijeni od približno €700.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675