| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Canon 17. godinu za redom vodeći po udjelu na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima - CroPC.net

Canon 17. godinu za redom vodeći po udjelu na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima

Canon sam razvija glavne komponente slikovnih sustava koje se koriste u njegovim proizvodima iz serije EOS, CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive u sklopu ključnog koncepta „Brzina, udobnost i visoka kvaliteta slike“

Canon objavljuje da su njegovi digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima (DSLR i oni bez zrcala) ponovno zadržali vodeći udio na globalnom tržištu, i to 17. godinu za redom, od 2003. do 2019.

Canon sam razvija glavne komponente slikovnih sustava koje se koriste u njegovim proizvodima iz serije EOS, CMOS slikovne senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive u sklopu ključnog koncepta „Brzina, udobnost i visoka kvaliteta slike“. Vrlo je velika pažnja pridana i osmišljavanju široke lepeze proizvoda: od modela visokih performansi s vrha ponude koji su zbog pouzdanosti izbor profesionalaca, pa do modela s početka ponude koji omogućuju korisnicima da uživaju u snimanju slika visoke kvalitete uz lakoću rukovanja. Ukratko, Canon nastavlja podržavati raznolike potrebe svojih korisnika širom svijeta.

Tijekom ranih dana razvoja DSLR fotoaparata Canon je u rujnu 2003. predstavio svoj revolucionarni EOS 300D. Taj je revolucionarni fotoaparat, koji su krasili konkurentna cijena te kompaktan i lagan dizajn, osvojio najveći udio na globalnom tržištu i pripremio teren za rast u kategoriji DLSR-ova. Otad je Canon predstavio cijeli niz revolucionarnih proizvoda, uključujući linije profesionalnih modela EOS-1D i EOS 5D koje su utrle put snimanju videozapisa pomoću digitalnih SLR-ova.

Canon je u listopadu 2018. predstavio nove mogućnosti fotografskog izražavanja. Novi proizvodi, među kojima je bio i fotoaparat bez zrcala punog kadra EOS R i objektivi RF koji posve iskorištavaju optičke tehnologije tvrtke, pomogli su dodatno proširiti Canonov sustav EOS.

Godine 2019. Canon je predstavio širok raspon privlačnih proizvoda, uključujući fotoaparat bez zrcala EOS RP punog kadra (u ožujku) i DSLR EOS 90D (rujan). Nastojeći dodatno proširiti svoju ponudu, Canon je uspio osigurati vodeći udio na globalnom tržištu već 17 godina za redom.

Canon uz to trenutačno razvija fotoaparat bez zrcala EOS R5 opremljen novim CMOS senzorom punog kadra te s iznimno brzim rafalnim snimanjem fotografija i snimanjem 8K videozapisa. Tvrtka trenutačno razvija 9 modela objektiva RF, uključujući RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, i planira ih predstaviti tijekom 2020. godine.

Canon će nastaviti raditi na raznolikim slikovnim tehnologijama utemeljenim na svojim ključnim optičkim konceptima kako bi proširio i stvorio još jači EOS sustav za DSLR fotoaparate i fotoaparate bez zrcala koji otvara nove vidike snimanja i odgovara na zahtjeve sve različitijih korisnika radi promicanja širenja foto i videokulture.

Issei Morimoto, viši potpredsjednik Canonove grupe za slikovne tehnologije i komunikaciju za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike, komentirao je: „Zadržavanje vodeće pozicije u udjelu na globalnom tržištu fotoaparata sa zamjenjivim objektivima postignuće je koje treba proslaviti – ono ojačava Canonovu dominaciju i posvećenost toj prestižnoj kategoriji. Uz tržišno vodeći proizvod kao što je EOS R5 na obzoru, ključno je da nastavimo pokazivati svoje tehničke i optičke inovacije u svim proizvodima kako bismo ponudili izvrsnost, pouzdanost i vrijednost našim kupcima u cijeloj regiji EMEA.“

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675