| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vrhunska brzina s Canonovim dugoočekivanim fotoaparatom EOS-1D X Mark III - CroPC.net

Vrhunska brzina s Canonovim dugoočekivanim fotoaparatom EOS-1D X Mark III

Kućište od magnezijeve slitine nudi trajnost kakva se očekuje od Canonovih fotoaparata EOS-1 – novi model otporan je na ekstremne vremenske uvjete te je vrhunski zaštićen od atmosferilija

Kućište od magnezijeve slitine nudi trajnost kakva se očekuje od Canonovih fotoaparata EOS-1 – novi model otporan je na ekstremne vremenske uvjete te je vrhunski zaštićen od atmosferilija

S dramatično poboljšanim performansama praćenja pri automatskom fokusiranju, kvalitetom slike i mogućnostima komunikacije, ovaj fotoaparat predstavlja vrh Canonove serije EOS-1

Canonov novi fotoaparat s vrha ponude nudi nevjerojatne brzine snimanja do 20 sličica u sekundi s praćenjem putem automatskog fokusiranja i poboljšanim visokim ISO performansama, pa se s njim svaki put postiže žuđeni savršeni snimak. Senzor za automatsko fokusiranje fotoaparata EOS-1D X Mark III ima 28 puta veću središnju razlučivost u odnosu na svog prethodnika kako bi se zadovoljila potreba profesionalnih fotografa za većom preciznošću i fokusiranjem na objekte u raznim scenarijima. Osim toga, taj fotoaparat nudi impresivno 5.5K 12-bitno interno snimanje RAW videozapisa – to je prvi nekinematografski fotoaparat iz serije Canon EOS s tom značajkom koja omogućuje profesionalcima snimanje fotografija, ali i videozapisa vrhunske kvalitete.

EOS-1D X Mark III razvijen je na temelju povratnih informacija svjetske zajednice fotografa korisnika modela EOS-1D X i EOS-1D X Mark II, uključujući cijenjene Canonove ambasadore. Canonova bogata tradicija i optička izvrsnost bile su očite u povratnim informacijama profesionalaca tijekom testiranja. Svi su hvalili način na koji EOS-1D X Mark III mijenja automatsko fokusiranje u koracima, njegovu znatno poboljšanu kvalitetu slike i videozapisa i mogućnost brze komunikacije – a sve su to značajke koje omogućuju profesionalcima stvaranje fantastičnih slika i njihovu isporuku naručiteljima brže nego ikad prije.

EOS-1D X Mark III temelji se na nosaču Canon EF za koji je dostupno više objektiva s automatskim fokusiranjem nego za bilo koji drugi sustav, a sada taj model dolazi s novim sustavom i senzorom za automatsko fokusiranje. Ta tehnologija koju je razvio sam Canon omogućuje veću stabilnost i praćenje, pa profesionalcima daje novu razinu fleksibilnosti i preciznosti prilikom fotografiranja objekata u raznim uvjetima.

Sustav automatskog fokusiranja programira se putem dubinskog učenja i može prepoznati ljudske subjekte u cijelom nizu sportskih situacija radi njihova iznimno brzog fokusiranja zahvaljujući novorazvijenom sustavu naprednog praćenja subjekata. S tim sustavom dubinskog učenja fotoaparat će se fokusirati na glavu ili lice subjekta, što je i primarno mjesto fokusa ljudskog oka prilikom gledanja slika, čak i u situacijama kad su subjektove oči prekrivene primjerice kacigom ili zaštitnim naočalama. 

Zahvaljujući novom procesoru DIGIC X koji je razvio Canon, senzoru od 20,1 megapiksela, sustavu zrcala i zatvaraču, EOS-1D X Mark III ima kompetitivnu prednost u branši jer postiže vodeću brzinu snimanja od 16 sličica u sekundi. Da bi postigao tako velike brzine snimanja nemoguće kod fotoaparata drugih proizvođača Canon je osmislio inovativnu tehnologiju kojom unaprjeđuje sustav SLR zrcala. Uz Canonovu mehaničku inženjersku superiornost taj fotoaparat skoro da ne bilježi nikakve pomake zrcala, što znači da se njegova zrcala vraćaju u položaj maksimalno brzo i precizno, usmjeravajući svjetlost u senzor za automatsko fokusiranje kako bi se napravilo očitanje brže nego ikada prije.

EOS-1D X Mark III prvi je Canonov fotoaparat sa slikovnim senzorom nove generacije koji podržava brža očitanja i manji šum te tako odgovara na potrebe profesionalaca za DLSR-om s manjim šumom i većim performansama. CMOS senzor punog kadra razlučivosti 20,1 megapiksela ovog fotoaparata nudi i dosad najširi ISO raspon kod jednog Canona. S proširenim postavkama od ISO 50 do ISO 819 200, EOS-1D X Mark III profesionalcima nudi i fleksibilnost fotografiranja u različitim uvjetima. Zahvaljujući svom novom senzoru i procesoru, EOS-1D X Mark III sada je i Canonov najnapredniji proizvod za snimanje videozapisa sa zamjenjivim objektivom pored onih iz serije Cinema EOS – nudi razlučivost 4K punog kadra i podržava 12-bitno interno snimanje u format RAW. To je prvi nekinematografski Canonov fotoaparat koji nudi RAW snimanje te bogat raspon boja i tonova koji se mogu izdvojiti u postprodukciji radi superiorne kvalitete slike. Osim toga, tim se fotoaparatom može snimiti videozapis kao 12-bitna CRM datoteka razlučivosti 5.5K (5472x2886), omogućujući vrlo detaljne oversamplirane 4K snimke čime se zadovoljava potreba za videozapisima visoke kvalitete.

Kućište od magnezijeve slitine nudi trajnost kakva se očekuje od Canonovih fotoaparata EOS-1 – novi model otporan je na ekstremne vremenske uvjete te je vrhunski zaštićen od atmosferilija. EOS-1D X Mark III olakšava i snimanje u mraku ili uvjetima slabog osvjetljenja zahvaljujući osvijetljenim gumbima. Ta je značajka dodana izravno kao rezultat povratnih informacija profesionalaca. Cijeli niz gumba na fotoaparatu osvjetljava se nakon pritiska odgovarajućeg gumba na zaslonu, pa je raspoznavanje raznih gumba puno lakše. Ponovno se nude neograničene mogućnosti snimanja.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675