| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Canon predstavlja nove modele objektiva RF F2.8L za sustav EOS R - CroPC.net

Canon predstavlja nove modele objektiva RF F2.8L za sustav EOS R

RF 15-35mm F2.8L IS USM i RF 24-70mm F2.8L IS USM Canonovi su prvi objektivi s brzim zatvaračem koji koriste tehnologiju Nano USM

RF 15-35mm F2.8L IS USM i RF 24-70mm F2.8L IS USM Canonovi su prvi objektivi s brzim zatvaračem koji koriste tehnologiju Nano USM

Kao dokaz Canonova dugoročnog nastojanja postizanja optičke izvrsnosti, RF 15-35mm F2.8 L IS USM i RF 24-70mm F2.8 L IS USM utemeljeni su na revolucionarnom nosaču RF Mount i nude nov optički dizajn i potencijal

RF 24-70mm F2.8 L IS USM sastoji se od 3 leće s ultraniskim rasapom svjetlosti i 3 asferične leće od lijevanog stakla, dok RF 15-35mm F2.8 L IS USM ima 2 elementa s ultraniskim rasapom svjetlosti i 3 asferične leće od lijevanog stakla. Sastav obaju objektiva ispravlja odstupanja, iskrivljenja i astigmatizam, omogućavajući slike visokog kontrasta i oštre od ruba do ruba u cijelom rasponu zuma.

Oba objektiva imaju fiksnu i brzu f/2.8 blendu nudeći profesionalcima mogućnost snimanja i u uvjetima slabog osvjetljenja, primjerice u sumrak ili u zatvorenim prostorima, kao i preciznu kontrolu nad dubinom polja. Takvim se objektivima sa širokom blendom mogu snimati zadivljujuće oštre slike uz veće brzine zatvarača i slabije osvjetljenje, što fotografima daje kreativnu slobodu u raznim scenarijima snimanja.

Ovi objektivi prvi su širokokutni objektivi iz serije L s Canonovim stabilizatorom slike u 5 razina koji se temelji na Canonovoj inovativnoj tehnologiji prvi put implementiranoj u liniji objektiva EF. Fotografi i videografi mogu snimati bez bojazni od zamućenosti završne slike uslijed trešnje fotoaparata. Stabilizacija slike Dual sensing IS i Combination IS poboljšavaju sposobnosti prepoznavanja trešnje objektiva kao i automatsko prepoznavanje korištenja tronošca radi isključivanja sustava stabilizacije slike. Tako profesionalci mogu biti sigurni da će snimiti vrhunski oštre slike bez obzira na situaciju snimanja.

RF 15-35mm F2.8L IS USM i RF 24-70mm F2.8L IS USM Canonovi su prvi objektivi s brzim zatvaračem koji koriste tehnologiju Nano USM. Ta tehnologija, prvotno predstavljena s objektivom EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, koristi sustav motora koji omogućuje brzo fokusiranje za fotografije kao i neprestano glatko i naizgled bešumno fokusiranje za snimanje videozapisa, pa su objektivi s tom tehnologijom posebno pogodni za snimatelje videozapisa koji koriste sustav EOS R kako se nepoželjni zvukovi fokusiranja ne bi bilježili tijekom snimanja. RF 24-70mm F2.8L IS USM, kao i RF 24-105mm F4L IS USM, ima sustav za sprječavanje „disanja“ fokusa koji onemogućuje promjenu kuta prikaza tijekom fokusiranja, a rezultat je prirodan izgled kod fokusiranja tijekom snimanja.

Tržišno predstavljanje ovih triju objektiva prati i Canonovo izdavanje ažuriranja programske podrške za EOS R i EOS RP koja dodatno unaprjeđuje performanse automatskog fokusiranja koje se tiču prepoznavanja očiju oba ta fotoaparata bez zrcala. 

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675